rss

Volvo scrie istorie: Primul convoi de masini automatizat

  1. 29/05/2012
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: S60, V60, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volvo a testat in premiera pe drumurile publice primul convoi de autovehicule in care doar prima masina a este condusa in mod conventional, celelalte patru ruland automat.

    Prin intermediul Proiectului SARTRE, constructorul suedez a testat pentru prima data pe drumurile publice tehnologia “trenurilor de masini” (road trains), care permite unui sir de masini sa ruleze la viteza mare cu doar un singur vehicul condus de un sofer in fata convoiului.

    Testul a avut loc pe o autostrada de langa Barcelona unde patru autovehicule au mers fara sofer in spatele unei masini care "conducea" convoiul, prin intermediul unui sistem ce transmite wireles informatii catre autoturismele automatizate.

    Convoiul face parte din Proiectul SARTRE si a fost format dintr-un camion, un Volvo XC60, un Volvo V60 si un Volvo S60. Acesta a rulat pe un traseu de 200 de kilometri, la o distanta intre vehicule de sase metri si o viteza medie de 85 km/h.

    Pe langa tehnologia wireless de transmitere a informatiilor privind viteza si directia de rulare, sistemul inglobeaza o serie de senzori si mecanisme de corectie care detecteaza daca o masina iese din sir sau daca se apropie prea mult de alte vehicule.

    Proiectul trenurilor de masini denumit SARTRE (SAfe Road TRains for the Environment) a demarat in 2009 si are sustinerea a patru state membre UE si a sapte companii. Dupa testul din Spania, SARTRE se indreapta catre o noua etapa care are drept scop reducerea consumului de carburant. Pana in prezent, vehiculele de test au parcurs 10.000 de kilometri.

    Vizualizari: 5338
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »