rss

Video: Volvo C30 Electric crash test, la Salonul de la Detroit

 1. 12/01/2011
 2. Categoria: Volvo
 3. Tags: Detroit, electric, Volvo C30
  Vezi toate fotografiile (5)

  Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Volvo a supus noul C30 Electric la un test de impact, pentru a demonstra ca siguranta este un aspect esential chiar si in cazul modelelor cu zero emisii.

  Asa cum ne-a obisnuit si in anii trecuti, Volvo lucreaza din greu pentru a-si asigura pozitia in domeniul securitatii sistemelor electrice de la bord in caz de impact.

  Cu aceasta prilej, Stefan Jacoby a declarat la Detroit ca Volvo este primul producator auto care a realizat un crash test cu o masina electrica, fara a sta pe ganduri. Astfel, casa auto a dovedit ca C30 Electric este la fel de sigur ca si fratii sai pe benzina si motorina.

  Momentan versiunea electrica C30 va fi construita doar in serie limitata pentru efectuarea unor teste de drum. Debutul oficial pe piata va avea loc in 2012 (cel putin pe piata din Suedia), moment in care Volvo va lansa si modele hibrid pe benzina si motorina.

  Conceptul C30 Electric a fost lansat exact cu un an in urma la Detroit. Acesta este pus in miscare de un motor electric de 111 CP, alimentat de baterii litiu-ion. Prototipul are o autonomie de 150 km, iar timpul de reincarcare a bateriilor este 8 ore maxim.

  La nivelul performantelor, acesta are o viteza maxima limitata electronic de 130 km/h, iar sprintul 0-100 km/h este realizat in 10,5 secunde. Spatiul interior este identic cu cel oferit de versiunile traditionale.

  Vizualizari: 4285