rss

Video: Cum functioneaza airbagul Volvo pentru pietoni

  1. 24/05/2012
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: Airbag, v40, Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)

    Volvo continua campania de promovare a airbagului pentru pietoni ce echipeaza noul V40, accentuand rolul important pe care il are acest sistem in salvarea de vieti omenesti. In acest sens, casa auto isi propune ca pana in anul 2020 niciun om sa nu fie ranit ori ucis intr-un Volvo nou.

    Constructorul suedez a publicat un nou video care prezinta in detaliu modul in care functioneaza celebrul airbag pentru pietoni. Constructorul auto a integrat in bara de protectie fata sapte senzori care transmit informatii unitatii de control, ce evalueaza tipul de pericol.

    In cazul in care o persoana este expusa, se declanseaza mini-explozii care umfla aibagul astfel incat sa se creeze o zona libera intre capota si obiectele dure de sub aceasta, cum ar fi motorul. Totodata, airbagul acopera zona parbrizului, impiedicand astfel eventualele rani ale capului. Airbagul Volvo pentru pietoni actioneaza intre viteze de 20 si 50 km / h.

    Potrivit Volvo, in 14% din accidentele rutiere din Europa sunt implicati pietoni, in timp ce 1,3 milioane de oameni isi pierd viata anual in accidente rutiere.

    Noul Volvo V40 va fi lansat in Romania in aceasta vara la un pret de baza de 22.816 Euro cu TVA. Primul model cu airbag pentru pietoni beneficiaza in dotarea standard de un motor diesel de 115 Cai Putere, filtru de particule, transmisie manuala, sistem Auto Stop-Start, volan reglabil pe inaltime si adancime, oglinzi incalzite actionate electric, Radio CD cu MP3, ecran multimedia de 5 inch si multe altele. Airbagul pentru pietoni este disponibil optional.

    Vizualizari: 6462
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »