rss

Volvo promite primul hibrid plug-in pana in 2012

  1. 01/06/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: electric, Hibrid, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul suedez Volvo a anuntat ca va lansa un vehicul hibrid plug-in pana in 2012. Promisiunea constructorului reprezinta cea mai recenta etapa in cadrul campaniei eco “DRIVe Towards Zero” lansate de Volvo. 

    Compania a facuta publica si decizia de a forma un joint-venture cu principalul furnizor suedez de energie electrica , Vattenfall,  pentru a ajuta la dezvoltarea productiei hibridului plug-in si viitoarelor modele electrice.

    Cele doua companii au semnat deja un acord in 2007 pentru a dezvolta tehnologia impreuna iar la inceputul anului trecut Saab s-a alaturat echipei. De atunci, Volvo a prezentat un concept hibrid plug-in hibrid bazat pe hatchback-ul C30. Volvo a anuntat de asemenea ,ca va avea trei noi vehicule hibride plug-in V70 in programe de testare pe drumurile publice din Europa incepand cu jumatatea acestui an.

    Rezultatele din urma testelor vor fi folosite pentru a aduna informatii despre dorintele si solicitarile pe care soferii le-ar putea avea cu privire la noile tehnologii, pentru a determina obiceiurile lor de conducere.

    Volvo a mentionat ca nu va folosi combinatia motor electric si pe benzina, dar in schimb va folosi motorina pentru a da masinii chiar o mai mare eficienta si a putea concura cu rivali precum Chevrolet Volt si Toyota Prius.

    Vizualizari: 1129