rss

Oficial: Trabant electric la Frankfurt

  1. 14/08/2009
  2. Categoria: Trabant
  3. Tags: electric, franfurt, Trabant
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul german Herpa a anuntat ca noul Trabant isi va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt luna viitoare. Aceasta premiera a surprins si a starnit controverse in toata lumea auto, majoritatea sustinand ca este vorba despre un model electric.

    Desi inca se afla la stadiul de concept, modelul de serie al clasicului german va pastra liniile modelului original, care a intrat in productie prima data in 1957.

    Producatorul german Herpa a realizat un parteneriat cu IAV Automotive Engineering, o companie specializata in dezvoltarea sistemelor electrice pentru dezvoltarea versiunii electrice a Trabantului.

    Aceasta va fi alimentata de panouri solare ampalsate pe plafon, deci zgomotul, nu va mai fi o caracteristica definitorie. Noul Trabant va avea o autonomie totala de 250 km pana la urmatoarea reincarcare.

    Ultimele informatii cu privire la noul Trabant arata ca acesta va fi cu aproximativ sase cm mai lung si cu tot atatia cm mai lat.

    Desi nu au fost inca lansate detaliile cu privire la pretul noului Trabant, zvonurile indica un cost situat intre 7.000 si 9.000 de euro.

    Vizualizari: 1694