rss

Toyota va lansa un rival pentru Tesla Roadster

  1. 13/07/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: gt 86, Tesla, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota planuieste sa lanseze un model sportiv cu propulsie electrica, ce va intra in competitie cu Tesla Roadster. Autoturismul cu zero emisii ar putea fi echipat cu o transmisie manuala care va conferi soferului un plus de senzatii la volan.

    Printre planurile Toyota pare ca se afla si o viitoare sportiva pusa in miscare de un propulsor electric. Potrivit informatiilor aparute in presa de specialitate, autoturismul ar putea prelua elemente din sistemul utilizat pe EV 2000GT.

    Interesanta este alegerea niponilor de a echipa modelul cu o transmisie manuala pentru a spori caracterul sportiv
    si sentimentul simtit de conducatorul auto. Noua cutie de viteze, dedicata modelelor hibride si sportive, nu va ajunge pe piata mai devreme de trei ani.

    Masina, potential rival pentru Tesla Roadster, ar putea fi un coupe de mici dimensiuni la dezvoltarea careia vor fi utilizate studiile efectuate pentru Toyota GT 86.

    Aceste informatii au fost dezvaluite de Hiroyuki Ogawa, director al Departamentului de Inginerie, pentru publicatia Autocar, care a creionat astfel viitorul brandului. Potrivit lui Ogawa, actuala transmisie CVT este foarte eficienta, dar nu atat de placuta in ceea ce priveste senzatia lasata la condus soferului.

    Noua transmisie manuala care va echipa viitorul autoturism sportiv electric va fi prezentat initial pe un city car. Ulterior, aceasta se va regasi si pe celalalte modele.


    Vizualizari: 1611
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »