rss

Toyota va lansa un nou hibrid denumit Aqua

 1. 18/10/2011
 2. Categoria: Toyota
 3. Tags: aqua, Hibrid, Prius, Toyota
  Vezi toate fotografiile (5)

  Toyota va lansa la inceputul anului viitor un noul model compact cu propulsie hibrida. Denumit Aqua, autoturismul este versiunea de serie a prototipului Prius-c.

  In ciuda eforturilor niponilor de a tine sub secret informatiile oficiale si imaginile cu noua compacta hibrida, brosura viitorului Toyota Aqua a ajuns pe Internet. Masurand 1.70 metri in latime si 1.45 in inaltime, acest dimensiuni ii asigura un loc intre Yaris si Prius-ul traditional.

  Cel mai mic membru al familiei Prius va fi pus in miscare de un sistem format dintr-un motor pe benzina de 1,4 litri, ce dezvolta 74 CP la 4.800 rotatii pe minut si 110 Nm la 4.800 rotatii pe minut, ajutat de o unitate electrica de 61 CP si 169 Nm.

  Sistemul hibrid de propulsie este cuplat la o transmisie automata CVT si are un consum mediu declarat de 2,5-2,8 litri la suta de kilometri, conform omologarii din Japonia.

  Initial, modelul va debuta pe piata japoneza, debutul fiind fixat pentru luna decembrie, in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. In luna imediat urmatoare, hibridul va fi prezentat publicului de la Salonul Auto de la Detroit. Versiunea pentru pietele europene ar putea fi dezvaluita in luna martie a anului viitor, la Geneva.

  Vizualizari: 1812