rss

Toyota si Lexus au vandut 4 milioane de masini hibride

  1. 28/05/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Hibrid, Lexus, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Toyota a reusit sa livreze pana la finele lunii aprilie patru milioane de autoturisme hibride Toyota si Lexus, dupa ce in februarie 2011 gigantul nipon a depasit trei milioane de unitati comercializate la nivel global.

    Toyota Motor Corporation a anuntat ca cifra de vanzari globala a masinilor cu propulsie hibrida a ajuns la patru milioane de exemplare vandute la finalul lunii precedente. Pe pietele europene, cele doua branduri au comercializat 423.000 de unitati, vehiculele hibride reprezentand 10% din vanzarile totale din acest an ale grupului auto..

    De cealalta parte, la nivel mondial, autovehiculele cu acest tip de propulsie reprezinta 15% din vanzari. Toyota Motor Corporation are in oferta 18 autovehicule hibride de pasageri in 80 de tari de pe glob.

    Toyota a lansat primul model hibrid in august 1997, minivanul Coaster Hybrid EV, urmat de celebrul Prius, in luna decembrie a aceluiasi an. Abia in anul 2000 Toyota Prius a fost lansat si pe pietele din Europa si America de Nord. Cea de-a doua generatie a modelului Prius a debutat in 2003, iar cea de-a treia in luna mai a anului 2009.

    Toyota a redevenit primul constructor auto din lume
    dupa volumul de vanzari in primul trimestru al acestui an, reusind astfel sa isi ia revansa in fata americanilor de la General Motors. Conform estimarilor, producatorul auto japonez a comercializat la nivel global 2,49 milioane de autoturisme in primele trei luni, in urma revitalizarii fabricilor afectate de catastrofele naturale petrecute in martie, anul precedent.

    Vizualizari: 1786
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »