rss

Toyota recheama in service peste 2,7 milioane de autoturisme

  1. 14/11/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a demarat o noua actiune de recall a nu mai putin de 2,77 milioane de masini la nivel mondial. Principalul model afectat este Prius, fiind a doua mare rechemare in service din ultimele doua luni.

    Toyota Motors a anuntat ca va rechema pentru verificari si reparatii 2,77 milioane de masini din intreaga lume. Principalul model vizat este hibridul Prius, care poate avea probleme la coloana de directie.

    Pe lista defectiunilor figureaza si motorul electric al pompei de apa, ce afecteaza 630.000 masini, conform informatiilor furnizate de constructorul auto. De aici ar putea rezulta o defectare a sistemului hibrid in timpul functionarii.

    Din cele peste 2,7 milioane de masini rechemate 670.000 masini au fost comercializate in Statele Unite. Proprietarii acestora vor fi notificati incepand cu luna decembrie. Alte 1.5 milioane de masini afectate au fost vandute in Japonia, iar 496.000 in Europa.

    Modelele Prius rechemate sunt din generatia a doua, actiunea implicand si anumite modele Corolla.

    Acesta noua campanie de recall vine la o luna distanta de la precedenta, in octombrie, Toyota Motors rechemand in service 7,43 milioane de masini din cauza unor probleme la geamurile electrice ce pot prezenta risc de incendiu.

    Vizualizari: 1989