rss

Toyota Prius C, primele imagini oficiale

  1. 16/11/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, prius c, Toyota
    Vezi toate fotografiile (4)

    Toyota a publicat prima galerie de imagini oficiaul cu noul Prius C, cea mai noua varianta din gama Prius. Hibridul va fi lansat in perioada urmatoarea la Salonul Auto de la Tokyo.

    Fratele mai mic al traditionalului Prius masoara masoara 3,99 metri in lungime, 1,70 metri in latime si 1,45 metri in inaltime, dimensiuni similare cu cele ale unui Toyota Yaris. In ceea ce priveste designul exterior, dar si interior, sunt pastrate elementele regasite pe intreaga gama Prius.

    Propulsia noului Prius C este asigurata de un sistem hibrid HSD, care angreneaza un motor pe benzina de 1,4 litri, 76 Cai Putere si 111 Nm, si o unitate electrica, ce dezvolta 63 CP si un cuplu maxim de 169 Nm.

    Constructorul auto mizeaza pe economia de combustibil, anuntand un consum de numai 4,7 litri la suta de kilometri in mediul urban. Dupa debutul de la Tokyo, Toyota Prius C va fi lansat la Salonul Auto de la Detroit.

    Pe langa acest model, producatorul nipon va dezvalui, in sfarsit, versiunea de serie a coupe-ului FT-86, autoturism ce marcheaza reintoarcerea in segmentul sportivelor, dupa ani de absenta. In plus, casa auto a pregatit trei noi concepte, doua dintre ele cu rolul de a anticipa viitoare modele.


    Vizualizari: 1366