rss

Toyota este cel mai "verde" brand din lume

  1. 28/07/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Hibrid, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota ocupa prima pozitie in topul celor mai verzi marci la nivel mondial, conform unui studiu realizat de compania de consultanta  Interbrand si publicat  pe data de 26 Iulie 2011.

    Constructorul auto a obtinut cel mai mare scor de performanta, calculat in functie de  informatiile publice despre perfomantele unei marci in raport cu mediul si perceptia opiniei publice despre marca respectiva, asa zisa “imagine verde” pe care marca o are in societate.

    O contributie cheie la performantele ecologice ale companiei, conform raportului, o are tehnologia integral hibrida  Toyota. De la lansarea sa in 1997, modelul Prius (aflat acum la a treia generatie) a contribuit substantial la vanzarile de vehicule hibrid Toyota si Lexus, ce totalizeaza 3,2 milioane de unitati la nivel mondial.

    In 2010, Toyota a introdus tehnologia hibrida si pe vehiculul compact Toyota Auris, produs la fabrica din Marea Britanie. Gama Prius va fi extinsa in curand cu modelul de sapte locuri Prius +, precum si cu vehiculul Prius Plug-in Hybrid, ce va fi lansat in 2012.

    Interbrand a intervievat si 10.000 de consumatori din cele mai mari zece piete ale lumii, incluzand Statele Unite ale Americii, Japonia, China, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Brazilia, Spania si India. Metodologia de masurare a fost gandita incat sa poata fi aplicat pentru mai multe industrii.

    Vizualizari: 1793