rss

Toyota Auris dispare. Revine Toyota Corolla hatchback

  1. 05/12/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Auris, Corolla, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota va renunta la denumirea Auris pentru versiunea hatchback a modelului de segment compact, din cauza rezultatelor slabe inregistrate. Acum, constructorul auto isi reanalizeaza strategia si propune ca ambele versiuni de caroserie sa fie comercializate sub acelasi nume: Corolla.

    Daca in urma cu patru ani Toyota anunta ca varianta hatchback a reprezentantului sau din segmentul C va fi botezat Auris, in detrimentul celebrului "Corolla", lucrurile par sa se schimbe, din nou.

    Planul casei auto de a dezvolta doua identitati diferite, doua modele diferite, nu a fost cel mai inspirat, aceasta miscare dezamagind fanii marcii. In plus, unitatea celor doua versiuni a asigurat succesul autovehiculului Corolla, cel mai vandut model din istoria automobilului, cu 35 de milioane de masini livrate in 45 de ani.

    Aceasta greseala va fi remediata in viitorul foarte apropiat, odata cu lansarea noii generatii Corolla, care va fi propusa cu aceasta denumire, indiferent de varianta de caroserie. Astfel, Auris va disparea din listele de preturi ale producatorului auto.

    Potrivit unor informatii preliminare, viitorul Toyota Corolla hatchback va fi putin mai lung decat actualul Auris si va fi echipat, in premiera, cu un motor turbo cu patru cilindri, care va dezvolta in jur de 200 Cai Putere, versiune gandita pentru a atrage tinerii.

    De cealalta parte, si publicul cu inclinatii eco va avea la dispozitie o versiune hibrida, care va fi pusa in miscare de un nou sistem benzina-electric.

    Vizualizari: 3581