rss

Toyota aduce la Frankfurt noul FT-86 II Concept (video)

  1. 08/09/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: brz, ft-86, Subaru, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    In mai putin de trei luni Toyota va prezenta versiunea finala a noii sportive FT-86 la Salonul Auto de la Tokyo. Pana atunci, constructorul auto va aduce la Frankfurt un concept foarte apropiat de modelul de serie, dezvaluit in teaserul video de mai jos.

    Modelul este un coupe cu tractiune spate dezvoltat in colaborare cu Subaru. In timp ce varianta Subaru va primi numele BRZ (un acronim de la Boxer, Rear wheel drive - tractiune spate si Zenith), cea cu logo-ul niponilor ar putea fi denumita Celica, dupa cea mai longeviva sportiva a casei auto.

    Potrivit unor informatii anterioare, noul FT-86 va fi pus in miscare de propulsorul Boxer Subaru de 2,0 litri si 200 CP. Sistemul de injectie directa D-4S este asigurat de Toyota, o solutie similara fiind adoptata si de Ferrari 458 Italia.

    Astfel echipat, modelul va atinge 100 km/h pornind de pe loc in doar 7 secunde, in timp ce viteza de top va fi de 225 km/h. Unitatea poate fi cuplata fie la o transmisie manuala, fie la una automata, ambele cu sase rapoarte.

    Prima se va remarca  prin cuplaje rapide si precise, in timp ce a doua va oferi padele pe volan. Coupe-ul sportiv ar mai putea va fi disponibil si cu o versiune turbo de 270 CP.

    Dupa debutul FT-86 II Concept de la Frankfurt si cel al modelului de serie de la Tokyo, sportiva va intra in productie la inceputul anului 2012

    Vizualizari: 1996