rss

Toyota, pe cale sa devina cel mai mare producator auto

  1. 18/12/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: generakl motors, Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota este pe cale sa redevina producatorul numarul unu in lume. Pozitia a doua este puternic disputata de Volkswagen si General Motors.

    Toyota Motors Corporation urmeaza sa ocupe primul loc in topul constructorilor auto la nivel mondial. Pe ultima suta de metri, grupul Volkswagen se lupta cu americanii de la General Motors pentru al doilea loc pe podium.

    Conform statisticilor publicate de Toyota, primele trei trimeste le- au adus niponilor un total de 7,4 milioane de masini comercializate, in timp ce General Motors si Volkswagen au vandut 6,95 milioane, respectiv 6,9 milioane autovehicule la nivel mondial.

    De partea cealalta, analistii din industrie sustin ca nu vor fi luate in calcul cifrele de vanzari realizate de partenerii GM si Toyota de pe piata din China, pentru a evita umflarea artificiala a cifrelor de vanzari.

    Piata auto mondiala a inregistrat o usoara crestere de 1.9 procente, in pofida scaderii dramatice de pe pietele europene. Toyota a continuat sa creasca in SUA si Japonia pana in noiembrie. Piata auto din Japonia au urcat cu 31% in primele 11 luni, pe fondul bonusurilor oferite de stat. GM a fost profitat de aceasta oportunitate, in timp ce Volkswagen si-a marit livrarile in China cu 20% in perioada ianuarie – noiembrie.

    Toate cele trei grupuri auto au beneficiat de cresterea puternica a pietei auto din SUA, ce se indreapta spre al treilea an consecutiv de evolutie dupa colapsul din 2009 si interventia statului.

    Vizualizari: 2696
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »