rss

Toyota, lider de vanzari la nivel mondial in primul semestru

  1. 29/07/2013
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a reusit sa se mentina pe prima pozitie in topul celor mai vanduti constructori de automobile, in ciuda vanzarilor in scadere si a rezultatelor pozitive inregistrate de rivali.

    Toyota Motor Company ocupa primul loc in topul celor mai populari producatori auto la nivel mondial, in primele sase luni ale acestui an, in pofida scaderii vanzarilor comparativ cu perioafa similara a anului precedent.

    Constructorul nipon a livrate 4,911 milioane vehicule, cu 1.1% mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut. De cealalta parte, General Motors, rivalul principal al japonezilor, a vandut 4.85 milioane de unitati, in crestere cu patru procente. Volkswagen AG a anuntat 4.7 milioane de unitati comercializate, avand o crestere de 5,5% fata de prima jumatate a anului 2012.

    Desi au reusit in cele din urma sa isi pastreze pozitia de lider, cei de la Toyota au fost depasiti in 2013 de General Motors, performanta cu adevarat notabila pentru americani. Bucuria nu i-a tinut decat sase saptamani consecutive.

    In 2011, niponii au pierdut in fata celor de la General Motors si Volkswagen, pe fondul dezastrelor naturale petrecute in Japonia, precum si din cauza valurilor uriase de rechemari in service a automobilelor Toyota.

    Vizualizari: 3139