rss

Toyota: Cel mai scazut nivel de emisii de CO2 din Europa

  1. 09/01/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Lexus, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota este lider in industria auto cu cel mai scazut nivel de emisii CO2. Grupul  nipon a inregistrat un nivel mediu de 112.2g/km, atat pentru vehiculele Toyota cat si pentru cele Lexus, depasind astfel media industriei, care este de  140 g/km.

    Toyota a depasit obiectivul fixat de Comisia Europeana la 128,35 g/km cu 16 grame per kilometru. Lansat pentru prima data in 1997 in Japonia (si in 2000 in Europa), Toyota Prius a fost primul vehicul hibrid produs in masa. In acest an, gama Prius va fi extinsa cu Prius + si Prius Plug-in Hybrid.

    Vanzarile totale de masini hibrid Toyota si Lexus au depasit 3,5 milioane de unitati la nivel global in 2011. In Europa, peste 10% din vehiculele Toyota si Lexus vandute au fost vehicule hibrid.

    In plus, Toyota va introduce pentru prima data tehnologia hibrid si in segmentul B, prin lansarea in acest an a noului Yaris hybrid. Noul model Lexus GS 450h, prezentat in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt, va fi disponibil tot incepand cu acest an.  

    Toyota realizeaza imbunatatiri continue prin reducerea greutatii bateriei si cresterea eficientei tehnologiei Hybrid Synergy Drive. Grupul auto dezvolta si alte tehnologii, marturie stand conceptele FT-EV III, destinat calatoriilor scurte in oras si FCV-R, un sedan ce functioneaza cu tehologia bazata pe celula de hydrogen,

    Vizualizari: 2093