rss

Recall istoric pentru Toyota: 7,4 milioane de masini afectate

  1. 11/10/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Ford, recall, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota demareaza o actiune de rechemare in service a nu mai putin de 7,4 milioane de masini in intreaga lume, aceasta miscare fiind depasita doar de campania Ford initiata in urma cu 16 ani. Dintre automobilele afectate, 1,39 milioane au fost vandute in Europa.

    Toyota a comunicat ca va rechema in service un total de 7,4 milioane de masini, pe fondul unei defectiuni la nivelul comutatorilor geamurilor electrice, peste 1,39 milioane fiind livrate clientilor europeni. Printre modelele afectate se numara RAV4, Auris si Corolla.

    Piata din Statele Unite este cea mai vizata de recall, constructorul nipon rechemand pentru verificari si reparatii 2,47 milioane de masini. Pe piata din China, unde Toyota a inregistrat o scadere de aproape 50% in luna septembrie, vor ajunge in service aproximativ 1,4 milioane de autoturisme.

    In ceea ce priveste obiectul recallului, casa auto mentioneaza ca nu pune in pericol pasagerii, fiind mai degraba o problema tehnica si de confort. Continuandu-si ideea, Toyota accentueaza ca aceasta actiune are loc pentru preveni eventuale neplaceri.

    Numarul automobilele afectate - 7,4 milioane - face ca aceasta miscare sa fie a doua ca marime din  intreaga industrie auto, dupa cele 7,9 milioane de autovehicule Ford rechemate in service in anul 1996.

    Toyota nu se afla la prima actiune de acest gen, imaginea producatorului auto fiind simtitor afectata in ultimii ani. In total, din 2009 pana in prezent, au fost vizate 16 milioane de masini.

    Proprietarii autoturismelor ce ar putea prezenta probleme vor fi contactati de casa auto pentru a se prezenta la service-urile Toyota in scopul verificarii. Daca va fi nevoie, reparatia va fi efectuata gratuit de Toyota.

    Vizualizari: 1615