rss

Masinile Toyota vor vira singure pentru a preveni accidentele rutiere

  1. 25/07/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Niponii de la Toyota pregatesc un sistem de siguranta pre-coloziune, care intra in actiune pentru a reduce consecintele in cazul unui impact, preluand controlul asupra directiei vehiculului. Prima demonstratie a avut loc la deja in Japonia.

    Astfel, pentru a mai spala putin rusinea a milioane de masini rechemate in service pe motive de securitate, constructorul auto lucreaza la o noua tehnologie care vireaza automat, atunci cand soferul nu reactioneaza. Sistemul este compus dintr-un radar foarte sensibil si o camera pozitionate in partea frontala.

    Acestea detecteaza posibilele coliziuni, cum ar fi aparitia unui pieton pe carosabil, si previne accidentarea lui, prin virarea automata, dupa ce au fost calculate nivelul de franare optim si directia potrivita evitarii impactului.

    "Trebuie sa invatam din accidentele rutiere anterioare si sa imbunatatim  incontinuu sistemele de siguranta", a declarat Moritaka Yoshida, responsabilul Toyota cu sistemele de siguranta.

    Constructorul auto nu a mentionat cand si pe ce model va debuta noul sistem de siguranta pre-coloziune, insa a declarat ca este gata de lansare si are ca scop principal evitarea accidentarii pietonilor.

    Vizualizari: 2733