rss

Toyota reinventeaza segmentul C SUV prin lansarea noului RAV4 cu propulsie hibrida

  1. 16/02/2016
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Toyota
    Vezi toate fotografiile (4)

    Raspunsul perfect pentru cerintele unei piete tot mai mature si mai sofisticate in segmentul C-SUV, noua Toyota RAV4 hibrid combina experienta de neegalat a companiei, dobandita in peste 20 de ani de evolutie SUV compact, cu tehnologia sa inovatoare, sistemul hibrid integral.

    Disponibila in premiera, tehnologia propulsiei hibrid, confera noului RAV4 caracteristici superioare de putere, costuri de exploatare scazute, emisii reduse, precum si o experienta incomparabila a condusului.

    Sistemul de propulsie hibrid integral combina un motor termic pe benzina de 2,5 litri, cu un motor electric puternic, pentru versiunea 4x2. Un al doilea, motor electric, montat in spatele masinii, echipeaza versiunea cu tractiune integral 4x4,  ce confera un plus de tractiune si o capacitate de remorcare de pana la 1.650 kg. Dezvoltand o putere totala a sistemului de 145 kW / 197 CP,  noul RAV4 hibrid ofera un timp de accelerare de la 0-100 km / h de doar 8,3 secunde,  un consum de combustibil de top in clasa  sa,  de numai 4,9l / 100 km si emisii de CO2 scazute de 115 g / km.

    Noul RAV4 dispune de o gama extinsa de motorizari  – de la propulsia hibrida la cele mai eficiente motoare diesel.  Un nou intrat in gama motoarelor disponibile pentru RAV4 este motorul diesel de 2,0 litri, disponibil in versiunea cu tractiune 4x2 si transmisie manuala, cu rezultate impresionante: emisii de CO2 de numai 123 g/km, o putere de 143 CP si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 9,6 secunde.

    In versiunea de motorizare pe benzina, noul RAV4 ofera un motor de 2,0 litri,  cu transmisie manuala sau automata si performante notabile: putere de 111kW / 151 CP , un cuplu maxim de 195 Nm si emisii CO2 de 149 g/km.

    Consolidand experienta de condus unica si linistita, rafinata si sofisticata in acelasi timp, oferita de tehnologia hibrid de la Toyota, noul RAV4 beneficiaza de imbunatatirea confortului la rulare si conducerea dinamica, mai multa liniste in interiorul habitaclului, un design exterior mai robust si mai dinamic, o mai buna calitate senzoriala a interiorului si a functionalitatilor, precum si cele mai recente inovatii in siguranta si tehnologie.

    Toyota RAV4 are 5 usi, o lungime de 4,6 metri  (cu 3,5 centimetri mai mult, fata de modelul actual), un ampatament nemodificat, 1,8 metri, si o inaltime de 1,6 metri  (1,5 cm mai mult).

    Noul RAV4 este disponibil  in Romania in 4 niveluri de echipare – Comfort (varianta standard de echipare), Executive,  Elegance si Luxury.

    Mostenirea RAV4 – de la un model de nisa la un model global

    Toyota este considerata ca fiind creatorul  segmentului  SUV compact , odata cu lansarea in anul 1994 a RAV4, primului sau “Recreational Active Vehicle” cu tractiune 4x4 . Cand prima generatie RAV4 a fost dezvaluita la Salonul Auto de la Geneva in acel an, s-a remarcat prin diferente majore fata de modelele 4x4 traditionale. Lansat ca un  automobil compact (3,7 m) modelul in 3 usi, primul "Urban 4WD" a prezentat un motor relativ mic de 2.0 litri montat transversal intr-o caroserie monococa, precum si suspensii independente “all-rounded”.
    Astfel s-a nascut piata SUV-urilor compacte.

    In anul 1994, Toyota a vandut 53.000 de unitati RAV4, in anul urmator cifrele de vanzari s-au dublat, apoi vanzarile anuale au crescut in mod constant, cu fiecare generatie, transformand modelul de pionierat al Toyota, de la un model de nisa, la un model global.

    Astazi, disponibile in peste 150 de tari, patru generatii RAV4 s-au vandut in mai mult de 6 milioane de unitati in intreaga lume, dintre ele 1,5 milioane s-au vandut in Europa. 

    Preturi:

    Vizualizari: 1942
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »