rss

Toyota Prius, locul 3 in topul celor mai vandute masini

  1. 29/05/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Lexus, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota Prius se situeaza pe locul trei in topul celor mai bine vandute masini din lume, in primul trimestru, pe fondul cererii mari inregistrate in SUA si al ajutoarelor oferite de statul japonez la achizitionarea de autovehicule hibride.

    In mod surprinzator, Toyota Prius ocupa pozitia a treia in topul celor mai vandute autoturisme din lume in primele patru luni, dupa ce vanzarile hibridului nipon s-au dublat. La acest rezultat au contribuit atat extinderea gamei la 4 modele, cat si succesul de care se bucura autovehiculul pe piata din SUA si reducerile de taxe din Japonia echivalente a 2.500 de dolari.

    In primul trimestru, Toyota a comercializat 247.230 de exemplare Prius, modelul fiind depasit doar de Toyota Corolla (300.800 unitati ) si Ford Focus (277.000 unitati). In plus, Toyota a atins o noua piatra de hotar de patru milioane de autoturisme hibride Toyota si Lexus livrate in intreaga lume, de la debutul primul hibrid pana in prezent.

    Mai mult decat atat, grupul Toyota a redevenit primul constructor auto din lume dupa volumul de vanzari in primul trimestru al acestui an, reusind astfel sa isi ia revansa in fata americanilor de la General Motors.

    Rezultatele sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat in ultimii ani niponii au facut obiectul unor actiuni masive de rechemare in service, fiind totdata grav afectati de catastrofele naturale petrecute in Japonia in martie, anul precedent.

    Vizualizari: 2043
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »