rss

Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid

  1. 07/06/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Hibrid, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (2)

    Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

    Constructorul nipon lucreaza in prezent dezvoltarea unui sistem denumit Vehicle to Home (V2H), care va permite autoturismului sa alimenteze cu energie electrica locuinta, fiind totodata posibila si alimentarea bateriilor autoturismului cu electricitate provenita de priza de uz casnic.

    Perioada de teste a tehnologiei va demara la sfarsitul anului 2012 pe un numar de 10 masini hibrid Toyota Prius plug-in si 10 locuinte. Sistemul V2H elaborat de constructorul auto nipon functioneaza pe baza unui invertor.

    Astfel, energia acumulata in bateriile autovehiculelor ar putea deveni sursa de electricitate pentru consumul redus din timpul noptii sau ar putea fi utilizata ca solutie de urgenta in cazul deconectarii de la reteaua principala.

    Toyota a mentionat ca actualii acumulatori ce echipeaza modelul Prius pot stoca suficienta energie electrica pentru un necesar de patru zile al unei locuinte. Producatorul auto spera ca aceasta tehnologie sa faca parte in viitorul apropiat din oferta standard.

    Vizualizari: 2903