rss

Toyota ar putea lansa Prius Coupe

  1. 01/08/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Coupe, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Niponii de la Toyota planuiesc sa lanseze o varianta coupe a celebrului hibrid Prius. Noul model ar putea debuta pe piata in anul 2014, imbogatind astfel gama Prius.

    Viitorul Prius Coupe se va alatura variantelor Prius C si Prius V si va juca un rol esential in schimbarea imaginii hibridei japoneze. Un prim pas a fost deja facut, prin publicarea unui spot in care constructorul auto isi pune nadejdea de a trezi sentimente nu doar ecologistilor, ci si iubitorilor de automobilism.

    Potrivit primelor speculatii, coupe-ul ar urma sa fie construit pe noua platforma cu tractiune spate a fratelui mai luxos, Lexus GS. Daca aceste zvonuri se vor adeveri, baza tehnica GS ar putea propulsa viitorul model nu doar in varful gamei Prius, ci chiar in topul intregii game Toyota.

    Printre tehnologiile de care va beneficia Prius Coupe se va numara si noul sistem hibrid plug-in, cu baterii litiu-ion evoluate. Nu este exclusa nici prezenta unei transmisii manuale. Alaturi de unitatea electrica ar putea lucra un propulsor cu patru cilindri de 1,5 litri.

    Tot in anul 2014 este asteptat si viitorul SUV Prius.

    Vizualizari: 1320