rss

Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107, trei stele la testele EuroNCAP

  1. 19/12/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: citroen c1, Peugeot 107, Toyota Aygo
    Vezi toate fotografiile (4)

    Tripletii Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107 au obtinut numai trei stele la ultimele teste de siguranta realizate de EuroNCAP. Rezultatul inregistrat de cele trei citadine este inferior celui obtinut in anul 2005, inainte de facelift, cand au fost punctate cu patru stele.

    EuroNCAP a publicat rezultatele testelor de siguranta pentru trio-ul Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107. Cele trei modele au fost punctate cu doar trei stele, acestea fiind construite pe aceeasi platforma mecanica.
     

    In urma testarii s-a constat ca protectia pasagerilor adulti este de 68 procente, protectia copiilor a fost punctata cu 73%, iar protectia pietonilor a fost notata cu 53%. La capitolul safety assist, cele trei citadine au obtinut 71% din puncte.

    Versiunile inainte de facelift ale modelelor au obtinut in anul 2005 patru stele, mai mult decat rezultatul modelelor actuale. Organizatia EuroNCAP puncteaza faptul ca aceste punctaje se datoreaza evolutiei procedurilor de testare.

    Astfel, conform noilor standarde, EuroNCAP acorda o mai mare importanta ESP-ului si altor sisteme de siguranta similare, dar si sigurantei pietonilor si comportamentului la impactul din spate. Criteriile privind siguranta pietonilor au fost adoptate in 2012, un automobil putand fii clasificat pentru cinci stele doar in cazul in care obtine un minimum de 60% din punctajul maxim.

    Cele trei modele au primi inca o bila neagra din cauza lipsei airbag-urilor laterale si a ESP-ului in standard. Pentru a remedia problema, Toyota promite sa ofere in standard airbag-uri laterale pentru torace, airbag-uri cortina pentru cap, ESP, sistem de avertizare privind portul centurii de siguranta si sistem de fixare ISOFIX pentur locurile din spate. Si francezii de la Peugeot si Citroen vor face aceste imbunatatiri pana in iulie 2013.

    Vizualizari: 3356
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »