rss

Toyota a demarat productia noului Avensis facelift

  1. 08/11/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: avensise, facelift, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Toyota Avensis facelift a intrat in productie la uzina TMMUK din Marea Britanie, dupa ce a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul va ajunge pe piata la la inceputul anului 2012.

    La scurt timp de la prezentarea oficiala, Toyota a dat startul productiei autoturismului Avensis facelift la uzina din Burnaston, Anglia, unde au fost produse toate cele trei generatii ale modelului, din 1997 pana in prezent. Aici au fost realizate investitii in valoare de 1.34 miliarde de euro, din anul 1992 pana in momentul de fata.

    "Este o veste foarta buna pentru Toyota Motor Manufacturing United Kingdom, suntem foarte mandri sa incepem sa lucram la noul Avensis, o masina care se afla in centrul strategiei Toyota pentru Europa si un model cheie pentru piata din Anglia. Construit in Marea Britanie, cu propulsoare pe benzina de la fabrica din Deeside si unitati diesel foarte eficiente, Avensis va fi un model care va face fata cu brio concurentei", a declarat Tony Walker, oficial al uzinei din Burnaston.

    Lansat la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, noul Toyota Avensis facelift ofera viitorilor clienti mai mult spatiu, motoare mai economice si o serie de noutati stilistice. Aspectul exterior este mai elegant, adaptat noii filosofii de design, care include noi blocuri optice cu tehnologie LED.

    La capitolul motorizari, notabila este optimizarea celui mai popular propulsor, 2.0 D-4D, care a fost revizuit pentru a asigura consum mai mic de combustibil si un nivel al emisiilor de noxe scazut.
     
    Oferta este completata de unitatea 2.2 D-4D, oferita in doua versiuni de putere, de 150 si de 177 Cai Putere. Pe benzina sunt disponibile trei motorizari: un propulsor de 1.6 litri, care dezvolta 132 CP, o unitate de 1.8 litri şi 147 CP si un motor de 2.0 litri şi 152 CP. Toate motorizarile pot fi cuplate la o transmisie manuala cu sase trepte, in echiparea standard.

    Vizualizari: 1481