rss

Indienii de la Tata Motors ar putea deschide o fabrica in Romania

  1. 29/01/2013
  2. Categoria: Tata
  3. Tags: Tata Motors, Tata nano
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tata Motors planuieste sa deschida o fabrica in Romania la fosta uzina Nokia din Jucu. Aici ar urma sa fie construite autovehicule pentru pietele europene, inclusiv cea de-a doua generatie a celei mai ieftine masini din lume, Nano.

    Indienii de la Tata Motors intentioneaza sa isi extinda productia si in Europa, locul unde vor incerca sa tina piept unor constructori cu notorietate. Potrivit Autoweek.nl, producatorul auto ar putea deschide o fabrica pe pamant romanesc, vizata fiind fosta uzina Nokia de la Jucu. In urma investitiei de convertire la productia de automobile vor fi create aproximativ 5.000 de noi locuri de munca.

    Compania va putea profita astfel de taxele aplicate produselor fabricate in afara spatiului Uniunii Europene, precum si de pozitionarea uzinei, care faciliteaza accesul la autostrazile din Ungaria si, implicit, exportul in Europa.

    In plus, in tara noastra exista deja o retea de furnizori de piese auto, de serviciile carora Tata Motors ar putea beneficia. De partea cealalta, infrastructura defectuoasa a Romaniei si birocratia excesiva ar putea pune piedici constructorului auto indian.

    Daca planurile se vor concretiza, intr-o prima etapa ar putea fi produse kituri CKD, adica modele precum Indica, Indigo, Marina si Telcoline. Ulterior, in Romania ar putea fi construita cea de-a doua generatie Nano, celebra citadina de numai 2.500 de dolari.

    Pentru a respecta cerintele de siguranta rutiere stabilite in Europa, cei Tata Motors vor fi nevoiti sa ofere dotari mai bune si sisteme de siguranta de actualitate.

    Vizualizari: 6744
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »