rss

Suzuki SX4 este SUV-ul "Cel mai 4x4"

  1. 06/06/2017
  2. Categoria: Suzuki
    Vezi toate fotografiile (8)

    Auto.ro a participat la cunoscuta competitie “Cel mai 4x4 din Romania” care a ajuns la cea de-a XVII-a editie. Pe parcursul a doua zile intense, prima dedicata  testelor on road si ce-a de-a doua testelor off road, probe defalcate pentru categoriile SUV si OFF road-ere, masinile concurente au avut de infruntat atat rutele alese cat si driverii grupati intr-un juriu exigent.

    Perioada excelenta pe care marca Suzuki o traverseaza in Romania s-a transpus si in cadrul concursului Cel mai 4x4. Dupa ce anul trecut modelul Vitara S, a adus brandului japonez primul premiu din istoria competitiei, de aceasta data a fost randul noului Suzuki SX4 sa isi adjudece titlul „Cel mai 4x4 SUV” din Romania. Victoria este cu atat mai spectaculoasa, cu cat SX4 s-a impus la o diferenta mare fata de celelalte modele competitoare: Dacia Duster, Hyundai Tucson,  Kia Sportage, Nissan X-Trail, Peuogeot 3008 si Renault Kadjar.

    Suzuki castiga asadar a doua oara consecutiv titlul ”Cel mai 4x4 SUV”, ceea ce nu face decat sa certifice competenta marcii in domeniul 4x4. Membrii juriului au apreciat pachetul omogen pe care il ofera SX4, pornind de la caracteristicile tehnice, dotarile de infotainment aflate la bordul masinii si ajungand la pretul competitiv si echiparea de serie generoasa. 

    „Cel mai 4x4 SUV Premium” din Romania in 2017 este Jeep Grand Cherokee, model care s-a impus anul trecut la sectiunea off-road. De aceasta data a invins, dupa o lupta foarte stransa, noul Land Rover Discovery. Cu o capacitate exceptionala in teren accidentat, dublata de o calitate de top a interiorului, cu echipamente specifice segmentului de lux, Jeep Grand Cherokee a strans adeziunea juriului.

    Tot un Jeep a primit laurii pentru „Cel mai 4x4 Off-Road”. Wrangler Rubicon a facut o adevarata demonstratie de forta, juriul apreciind la el usurinta nativa cu care poate merge in cele mai dificile terenuri accidentate. Solid, echipat cu sisteme de tractiune perfectionate in zecile de ani de expertiza ale marcii, de incredere in orice situatie, Wrangler a depasit chiar si "fratele" mai mic, dar deosebit de capabil, Jeep Renegade Trailhawk.

    „Cel mai 4x4 pick-up” din Romania, este, in 2017, Volkswagen Amarok, care a devansat anul acesta modelul Isuzu D-MAX, ce a castigat la randul sau acest titlu cu trei editii in urma. Amarok a convins juriul printr-un mix foarte bun intre calitatile rutiere si capacitatea in teren accidentat. In plus, modelul german ofera un grad ridicat de rafinament in segment, prin oferirea unui V6 diesel puternic si rafinat.

    Pentru a fi eligibile in aceasta competitie, modelele prezente au intrat in vanzare in Romania in primul semestru al anului 2017. Toate modelele din concurs au avut echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutiera obisnuita, nefiind permise imbunatatiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, inclusiv in privinta pneurilor, masinile au fost echipate standard.

    Competitia a avut ca partener exclusiv Eurotax, parte a Autovista Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii informatice pentru industria auto de pe piata europeana.
    Anul acesta, atat probele on-road cat si off-road s-au desfasurat in locatii noi, tot  in zona Campulung Muscel. Testele pe asfalt au avut loc pe traseul de VTM dintre Leresti si barajul Rausor. Este o portiune tehnica, rapida ce alterneaza virajele cu liniile drepte si care s-a dovedit a fi o alegere excelenta pentru aprecierea calitatilor rutiere ale modelelor participante. Testele off-road au avut loc pe doua trasee de munte amenajate deasupra comunei Dragoslavele in poiana de sub varful Prislop. Locatia a oferit toate ingredientele necesare evaluarii in teren accidentat a masinilor, membrii juriului avand la dispozitie sectiuni cu noroi, piatra, zone pentru incrucisarea puntilor, urcari si coborari abrupte, macadam.
    Acordarea celor 4 distinctii s-a facut in urma testelor efectuate pe 27 si 28 mai de catre membrii juriului cu automobilele nominalizate in competitie.

    Competitia „Cel mai 4x4” din Romania a ajuns la a XVII-a editie. Titlurile acordate in aceasta competitie sunt Marci Inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, aceasta fiind singura competitie nationala de traditie rezervata domeniului 4x4 care isi propune sa ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul si pick-up-ul anului”.

    In cele 16 editii precedente, producatorii asiatici au inregistrat 22 de  victorii, cei europeni 17 victorii, iar americanii trei. Constructorul cu cele mai multe victorii la activ este Mitsubishi (9 victorii), urmat de Land Rover cu sapte victorii.
    Ca si concluzie a editiei 2017 a concursului „Cel mai  4 x 4” juriul a notat faptul ca trendul de dezvoltare si implementare a sistemelor de conectivitate si infotainment la bordul automobilului se afla in plin avand si in cazul modelelor 4x4, fie ca este vorba despre marci populare sau premium.

    In plus, chiar si in teren accidentat, majoritatea sistemelor de tractiune prezente in concurs s-au comportat excelent, diferenta fiind data de garda la sol sau tipul anvelopelor de strada, care in conditii de ploaie, au pus probleme de aderenta pe noroi.

    Vizualizari: 2779
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »