rss

Suzuki paraseste America

  1. 07/11/2012
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Sua, Suzuki
    Vezi toate fotografiile (1)

    Suzuki va renunta la piata din Statele Unite pe fondul vanzarilor din ce in ce mai slabe. Divizia americana a producatorului auto a intrat oficial sub protectia legii falimentului din California.

    Dupa aproape 30 de ani de activitate pe piata din SUA, situatia financiara instabila ii forteaza pe cei de la Suzuki sa ia o decizie fara precedent: retragerea de pe taramul fagaduintei. Astfel, dupa Daihatsu, Isuzu si Daewoo, a sosit vremea ca Suzuki sa anunte o astfel de masura.

    Intr-un comunicat de presa publicat  la inceputul acestei saptamani, casa auto declara ca divizia sa nord-americana a depus actele pentru intrarea in faliment. Motivele sunt multiple:  evolutia yeanului japonez, gama de vehicule prea putin interesanta pentru publicul local si declinul sustinut al vanzarilor.

    Marca Suzuki nu va disparea complet de pe piata din SUA, divizia sa de barci, ATV-uri si motociclete continuand sa activeze.

    Aceasta retragere marcheaza sfarsitul unei afaceri ce a inceput in 1985. Din pacate insa, Suzuki a reusit niciodata sa castige clientii americani asa cum au facut-o Toyota si Honda. Retragerea diviziei americane de automobile ii va ajuta pe asiaticii de la Nissan si Kia sa castige mai mult teren "american".

    Vanzarile Suzuki in SUA vor lua sfarsit dupa ce stocul actual de masini va fi epuizat. Suzuki nu va renunta la dealerii, acestia ocupandu-se in continuare de masinilor existente.

    Vizualizari: 1632
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »