rss

Noutatile Suzuki la Salonul Auto de la Tokyo

  1. 09/11/2011
  2. Categoria: Suzuki
  3. Tags: Concept, Suzuki, Swift
    Vezi toate fotografiile (15)

    Suzuki a pregatit pentru Salonul Auto de la Tokyo doua concepte cel putin interesante, care vor fi dezvaluite alaturi de varianta cu cinci usi a modelului Swift Sport. Acesta din urma va fi lansat pe piata anul viitor.

    Primul prototip care ne atrage atentia este denumit Regina Concept si este caractetizat printr-o aerodinamica extrema, sustinuta de o greutate de numai 730 de kilograme. Autovehiculul este propulsat de un motor turbo cu injectie directa de carburant, de 800 cc, care face casa cu sistemul Start & Stop si sistemul de recuperare a energiei pierdute la franare.

    Aceste specificatii asigura un consum de numai 3 litri de combustibil la suta de kilometri si un nivel al emisiilor CO2 de doar 70 grame per kilometru. Potrivit constructorului auto, Suzuki Regina anunta viitorul model compact global.

    Urmatorul autovehicul de show este noul Q-Concept, un prototip proiectat pentru marile aglomerari urbane. Cu un aspect futurist, masina se adreseaza varstnicilor si persoanelor cu probleme locomotorii.La nivel de filosofie de design, conceptul se aseamana recentele Volkswagen Nils si Renault Twizy.

    Revenind cu picioarele pe pamant, Suzuki a pregatit pentru marele eveniment si un model ceva mai normal, si anume noul Swift Sport in varianta cu cinci usi. Acesta va avea aceleasi date tehnice ca varianta cu trei usi. Alaturi de autoturismul cu propulsie traditionala va fi prezentata si o versiune hibrida plug-in.

    Vizualizari: 1597