rss

Zonda ajunge la litera R

  1. 03/03/2007
  2. Tags: Pagan, Zonda R
    Vezi toate fotografiile (4)
    Horacio Pagani nu sta cu mainile in san pentru a privi concurenta cum i-o ia inainte: pe ultima suta de metri, compania pe care o conduce a anuntat ca va prezenta la Geneva un supercar special proiectat pentru circuitele de viteza, ce se va numi Zonda R.

    Ca si toate celelalte Pagani Zonda de pana acum, si acesta va avea sub capota un motor V12 extrem de puternic.

    De fapt, aceasta va fi cea mai puternica Zonda de pana acum, propulsorul de sase litri fiind capabil de 750 CP si 710 Nm.

    Interesant, ideea realizarii acestui bolid a venit din partea unui client din SUA, binecuvantat cu suficienti bani pentru a avea trei modele Zonda in garaj.

    El si-a exprimat dorina realizarii unui model creat special pentru curse, dar pe care sa nu il foloseasca neaparat in competitii (normal, e american). Lui Pagani i-a suras ideea, si ca urmare a rezultat noul Zonda R, un supercar ce a imprumutat inima cu 12 pistoane a lui CLK GTR.

    Desi designul aminteste clar de suratele ei, aflati ca Zonda R nu are aproape nici o legatura cu ele, doar 10% din piese fiind preluate de la versiunea F.

    Aerodinamica special gandita pentru a furniza forte deportante uriase, dimensiunile total diferite (+394 mm in lungime, +47 mm in ampatament si +50 mm in ecartament), suspensiile speciale, noua cutie de viteze secventiala cu sase rapoarte dezvoltata in-house, caroseria monococa din fibra de carbon, rezervorul de combustibil cu patru pompe de benzina, de inspiratie aeronautica, sunt doar cateva din specialitatile noii vedete ale ofertei Pagani.

    Si, ca si cum visul nu ar fi fost destul de frumos, Zonda R nu va fi cu nimic mai prejos in ceea ce priveste calitatea finisarilor si a materialelor, clientii urmand a se desfata intr-un interior decorat cu insertii din fibra de carbon, avional, titan si alte materiale scumpe.

    Practic, singurul care va provoca un oftat a durere va fi pretul: fiecare exemplar Zonda R urmeaza a fi livrat contra a 1,2 milioane de euro...
    Vizualizari: 894