rss

Zilele urmatoare vor aduce un nou val de scumpiri la carburanti

  1. 24/02/2011
  2. Tags: carburanti, Motorina, Omv petrom, Rompetrol
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conflictele sociale si politice din Orientul Mijlociu si Nordul Africii vor aduce noi scumpiri la preturile carburantilor. Majorarea cotatiilor internationale la produsele petroliere cauzate de aceste tensiuni se vor reflecta, in zilele urmatoare, asupra listei de tarife Petrom OMV, precum si a celorlalte companii petroliere.

    "Noi facem ajustarea preturilor intr-o maniera moderata, tinand cont de evolutiile internationale. Noi capturam trendul, si nu neaparat varfurile de pret. Exista un grad de corelare cu cotatile internationale, dar varfurile nu au fost capturate de Petrom in ultimii sase ani. În urmatoarele zile vor fi cresteri de pret, dar nu vom prelua varfurile", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, transmite Mediafax.

    Ultima majorare operata de OMV Petrom a fost in 16 februarie, cand motorina s-a scumpit cu sapte bani pe litru. Tot atunci, au avut loc cresteri la tarifele combustibililor si la pompele Rompetrol.

    Este de asteptat ca starea conflictuala din Orientul Mijlociu si Nordul Africii sa afecteze si preturile la celelalte companii petroliere prezente pe piata din Romania.

    Potrivit unui raport oficial obtinut de Mediafax, in cursul anului 2010 pretul la pompa a urcat cu aproximativ 20%. Totusi, in ciuda majorarilor semnificative, companiile au raportat pierderi consistente.

    Vizualizari: 2823