rss

Zastava va produce modele GM

  1. 14/04/2007
  2. Tags: GM, Zastava
    Vezi toate fotografiile (1)
    In urma unor discutii purtate intre reprezentantii numarului unu mondial si cei ai companiei Zastava, cele doua parti au ajuns la un acord in urma caruia sarbii vor incepe sa produca modele GM, primul dintre ele fiind Zastava 20.

    Intelegerea inca mai asteapta unda verde din partea guvernului din Serbia, dar, odata primita, productia va incepe imediat la fabrica Kragujevac.

    Cei un pic mai in varsta dintre voi isi amintesc probabil de Zastava 10, acel Fiat Punto din a doua generatie produs sub licenta.

    Ei bine, vecinii nostri l-au fabricat pana acum, anul trecut chiar in 15.000 de exemplare, dar uzina mai sus amintita are o capacitate de 60.000 de unitati; drept urmare, Zastava va adauga un nou model in gama, cel mai probabil acesta urmand a fi generatia precedenta a lui Opel Astra (fabricata inca in Brazilia).

    Oricum, Zastava va ramane in memoria tuturor (chiar si a americanilor) datorita lui Yugo, micul automobil care a facut furori in anii ’70-’80 si al carui final a fost adus de razboiul inceput in 1991.
    Vizualizari: 968