rss

ZAP-X intra in linie dreapta

  1. 20/03/2007
  2. Tags: Crossover, ZAP Automotive, ZAP-X
    Vezi toate fotografiile (2)
    Uluitorul crossover ZAP-X va fi prezentat in curand, iar creatorii sai ne obliga sa numaram zilele ramase pana la lansarea oficiala impreuna cu ei, dezvaluind inca cateva informatii despre cea mai exotica familiala din lume.

    Puteti spune orice despre ea, numai nu-i desconsiderati performantele din cauza formei – acest supertransporter electric are 644 CP si este dezvoltat impreuna cu Lotus.

    Asadar, pe hartie, avem de-a face cu o caroserie ce te imbie sa iti rezolvi problemele legate de dusul copiilor la scoala, dedesubtul careia se regaseste o tehnica de supercar.

    ZAP Automotive nu a facut practic nici un rabat tehnologic: structura masinii este din aluminiu (este practic aceeasi de la Lotus APX) si, de parca usurarea maselor nu ar fi fost de ajuns, crossover-ul este propulsat de patru motoare electrice montate in fiecare roata, ce dezvolta o putere combinata de 644 CP.

    Ca urmare, ZAP-X este capabil sa ajunga la 100 km/h in doar 4,8 secunde si la 250 km/h viteza maxima (identic cu performantele unui Audi RS4).

    Una din problemele unui automobil electric este autonomia, dar bateriile cu litiu ale  bolidului ZAP Automotive sunt suficient de puternice sa-i imprime o autonomie de aproximativ 570 km, iar reincarcarea dureaza doar 10 minute.

    In plus, costul suportat de proprietar pe kilometru este de doar 1 cent, ZAP-X devenind astfel una dintre cele mai economice masini din lume.

    La interior, masina va oferi o atmosfera SF, cei pana la sapte pasageri urmand a fi inconjurati de tot soiul de sisteme electronice de ultima ora, dotari precum computerul cu tehnologie touch-screen si program Windows XP, Wi-Fi-ul, Blue-tooth-ul, conexiunile pentru i-Pod, porturile USB sau tehnologia fire-ware transformandu-l pe ZAP-X intr-un adevarat birou al secolului XXI.

    Lista de optionale va fi completata de geamuri fotovoltaice cu functii de incalzire si racire, panouri solare pentru a genera putere suplimentara atunci cand este nevoie si un sistem bio-metric de acces in habitaclu si de pornire a masinii. Engage...
    Vizualizari: 1094