rss

WTF, un Cadillac atomic

  1. 14/01/2009
  2. Tags: Cadillac, Detroit, Loren Kulesus, WTF
    Vezi toate fotografiile (5)

    Salonul Auto de la Detroit de anul acesta poate fi considerat linistit unul dintre cele mai slabe din istoria recenta, insa lucrurile poate ca ar fi stat altfel daca, spre exemplu, Cadillac ar fi finantat designul lui Loren Kulesus.

    Omul a gandit monstrul futuristic la care va holbati in aceste momente, pe care l-a denumit sugubat World Thorium Fuel (pe scurt, WTF).

    Masina, picata parca dintr-un sequel al lui Minority Report, este chiar mai avansata decat lasa designul sa se inteleaga: bateriile conectate la sistemul de propulsie sunt incarcate de un ansamblu tehnic pe baza de combustibil nuclear (ce foloseste proprietatile radioactive ale toriului), ce poate functiona timp de 100 de ani fara "realimentare".

    Apropo de propulsie, WTF este animat de patru motoare electrice, fiecare dintre miscand un grup de sase roti cu un diametru ce ar umili si o piesa similara de tractor.

    Sigur, cand ai 24 de roti e nevoie din cand in cand de o ajustare a unghiului, insa Kulesus spune ca intervalul respectivei operatiuni este de vreo cinci ani. Asta da economie...

    Vizualizari: 1506