rss

WTCC: Armada SEAT este gata pentru noul sezon

  1. 23/02/2007
  2. Tags: Competitia regina, Titlul in wtcc
    Vezi toate fotografiile (1)
    In 2005, la debutul in competitia regina pentru turisme, SEAT a incheiat pe locul 3. Anul trecut a fost pe pozitia a doua, iar acum, evident, tinteste titlul in WTCC.

    Obiectivul a fost anuntat cu ocazia prezentarii oficiale a echipei, eveniment derulat la Madrid.

    Pentru a bifa acest obiectiv, SEAT Sport a efectuat mai multe teste de-a lungul iernii, pe mai multe circuite, cu scopul de a imbunatati performantele modelului Leon WTCC, care a obtinut inca de anul trecut trei victorii, cinci pole position si opt tururi rapide.

    Anul acesta, echipa a pierdut doua masini oficiale, dar a castigat tot atatea care urmeaza sa fie sustinute de uzina. In total, vor fi patru piloti SEAT Sport: Jordi Gene, Yvan Muller, Gabriele Tarquini si nou-venitul Michel Jourdain, un pilot mexican care are experienta in campionatele de monoposturi din America (IRL si ChampCar), dar si in NASCAR.

    Alaturi de cei patru piloti, SEAT Sport se va concentra si asupra echipelor sustinute de uzina: echipa castigatoare a titlului in intrecerea independentilor in 2006, GR Asia – piloti Tom Coronel (campion al independentilor 2006) si Emmet O’Brien, SEAT Italy (Roberto Colciago - campion al Italiei in 2006), Exagon (pilot va fi experimentatul belgian Pierre Yves Corthals). Lista insa se poate largi, pentru ca exista negocieri si cu alte echipe sau piloti.

    Sezonul 2007 promite sa fie extrem de competitiv, pe lista participantilor existand deja, doar la capitolul echipe oficiale de uzina, 15  masini SEAT, Chevrolet, BMW si Alfa Romeo.

    In plus, alti constructori - Honda, Peugeot si Toyota - vor lua parte in WTCC, chiar daca nu au inscrise echipe oficiale. Sezonul va debuta la 10 martie, in orasul brazilian Curitiba, si se va incheia in Macao, la 18 noiembrie, dupa 11 etape in tot atatea tari.
    Vizualizari: 784