rss

WRC13, Corsica, final: A doua victorie la rand pentru Loeb

  1. 19/10/2007
  2. Tags: Davi coulthard, Ferrari, McLaren
    Vezi toate fotografiile (1)
    In ultima zi a Tour de Corse, Loeb n-a mai fortat, multumindu-se cu un singur „scratch” si a doua victorie consecutiva in tot atatea saptamani. Urmare a acestui rezultat, diferenta fata de Gronholm este de numai patru puncte.

    S-a dovedit astfel din nou faptul ca daca in Suedia si Finlanda nordicii fac legea, in Corsica este terenul favorit al francezilor. Demn de precizat, in ultimele doua decenii numai 4 piloti care nu provin din Hexagon au reusit sa castige acest raliu.

    Daca Loeb si-a adjudecat o proba speciala, celelalte au fost adjudecate de Sordo, care s-a situat la final pe locul 3, dupa Gronholm. Surpriza raliului a fost Jari-Matti Latvala, care a ocupat locul patru, inaintea lui Petter Solberg si Chris Atkinson. De remarcat si locul 7 reusit de cehul Jan Kopecky, care a obtinut doua puncte, intercalandu-se intre primii doi driveri ai echipei Subaru si cel de-al treilea, Xavi Pons.

    In Corsica s-a decis campionul in J-WRC. Este vorba de Per-Gunnar Andersson, care si-a acumulat si matematic titlul din acest an, profitand de abandonul principalului sau rival, Urmo Aava. Pentru Andersson este al doilea titlu din cariera, dupa cel obtinut in 2004.

    Clasament
    1. Loeb Citroen 3h28:31.5
    2. Gronholm Ford +23.7
    3. Sordo Citroen +44.3
    4. Latvala Ford +2:30.5

    Clasamente generale
    Piloti
    1. Gronholm 104
    2. Loeb 100
    3. Hirvonen 74

    Constructori
    1. Ford 179
    2. Citroen 147
    3. Subaru 71
    Vizualizari: 831