rss

WRC09, Finlanda: Gronholm este favorit

  1. 02/08/2007
  2. Tags: Bp ford
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cu o noua masina si beneficiind de doi piloti localnici, BP Ford, campioana en-titre si lidera la zi este marea favorita a Raliului Finlandei. In ceea ce priveste disputa pilotilor, fara indoiala, prima sansa o are Gronholm, cel care detine actualmente locul intai in ierarhie.

    Asa cum am anuntat deja, Ford vine cu o noua versiune a lui Focus WRC. Gronholm si Hirvonen au testat-o in Italia, Spania si Finlanda si spun ca poate sa depaseasca performantele celei pe care o inlocuieste, care si-a trecut in cont 12 victorii in 25 de intreceri. In plus, echipa beneficiaza de un nou sponsor, Abu Dhabi, astfel ca masinile vor avea un alt design, iar echipajul compus din Khalid AlQassimi si Nicky Beech, care conduce in FIA Middle East Championship, va concura pe o a treia masina in patru dintre etapele din a doua parte a stagiunii. Prima dintre acestea este chiar runda din Finlanda, in care vor beneficia de un bolid in vechea specificatie, ridicand la 11 numarul bolizilor Ford WRC, cel mai mare numar aliniat vreodata de un constructor.

    Citroen spera totusi sa dea o buna replica. Sebastien Loeb a profitat de pauza pentru a lucra la set-up-ul masinii si spera sa obtina un rezultat care sa-l mentina in cursa pentru titlul suprem. Marea problema a echipei o reprezinta insa prestatia mai putin fasta a lui Sordo, care nu a prea sprijinit eforturile lui Loeb.

    Subaru mizeaza pe Petter Solberg, Atkinson si pe nou-venitul Pons. Solberg spera sa egaleze macar performanta din 2003, atunci cand a obtinut locul secund, in timp ce Atkinson (are la activ un loc 6 in 2004) si Pons (cea mai buna performanta este pozitia a 12-a) si-ar dori sa intre in puncte.

    Ei vor avea insa de luptat cu Stohl (OMV Kronos Citroen), precum si cu masinile Ford aliniate de Stobart M-Sport (H.Solberg, Latvala, Wilson), respectiv Munchis (Companc, Villagra).

    Aceasta este a 57-a editie a Raliului Finlandei. Lungimea totala a traseului este de 1.382,33 km, din care 362,26 km in cele 23 de probe speciale (17 diferite). 
    Vizualizari: 684