rss

WRC07, Italia: Loeb vrea sa continue seria succeselor

  1. 18/05/2007
  2. Tags: Loeb-gronholm, Raliul italiei
    Vezi toate fotografiile (1)
    WRC vine in Europa, mai precis in Sardinia, pentru Raliul Italiei. O proba care a intrat in calendar in 2004, aflandu-se la a patra editie, si care, mai mult ca sigur, va oferi o noua runda in duelul Loeb- Gronholm.

    Primul raliu in aceasta zona s-a derulat in urma cu 85 de ani, fiind vorba de cursa Cagliari-Sassari. De-a lungul timpului aici s-au desfasurat curse de tipul Mille Miglia, dar si raliuri, prilejuind debutul lui Sandro Munari (copilot, in 1964), cel care, avea sa se si impuna in 1967, la volanul unei Lancia Fulvia.

    Devenita una dintre etapele europene de renume, intrecerea Costa Smeralda avea sa inlocuiasca in calendarul WRC intrecerea de la San Remo. Trebuie spus ca aceasta insula este si un loc favorit pentru teste al echipelor oficiale, probele fiind asemanatoare cu cele din Grecia, Argentina, Mexic sau Portugalia.

    La aceasta editie, parcursul are o lungime de 1,061.84km, din care 342.86km in cele 18 probe speciale (9 diferite). Mai bine de jumatate din parcurs (52%) reprezinta probe noi, sectiunile de duminica nefiind utilizate niciodata, in timp ce restul folosesc drumuri care au figurat macar o data in program din 2004 incoace.

    Fara indoiala, vom asista la un nou duel intre Loeb si pilotii de la Ford. Gronholm este principalul adversar, dar nu trebuie scosi din discutie nici ceilalti competitori, indiferent daca este vorba de Hirvonen sau de cei de la Stobart. In plus, si Subaru vine cu ganduri mari, iar Petter Solberg spera sa puna capat ghinioanelor care i-au afectat prestatiile de pana acum.

    Raliul Italiei reprezinta si etapa a treia in JRC. La start se vor afla 21 de competitori si se asteapta un nou duel intre Suzuki, Citroen (cu modele C2 R2 si Super 1600) si Renault.

    Surse: sportauto, 3mmm
    Vizualizari: 653
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »