rss

WRC05, Portugalia: Ford si Citroen sunt favorite

  1. 03/04/2007
    Vezi toate fotografiile (1)
    Fara indoiala, Citroen si Ford sunt echipele de invins in Portugalia. Subaru insa vine cu gandul de a demonstra ca startul din Mexic nu a fost unul intamplator si ca noua masina este capabila de performante superioare.

    Doua victorii si cinci prezente pe podium in primele patru runde ale acestui an sunt rezultatele care le dau sperante celor de la BP-Ford intr-un nou rezultat bun. Gronholm, liderul clasamentului general, isi aduce aminte ca a debutat in Portugalia in 1995, atunci cand a fost obligat sa abandoneze, dar a terminat pe locul 2 in 2000 si a fost al treilea in 2001. De data aceasta el tinteste victoria, dar va avea un rival de temut in persoana lui Loeb.

    Francezul a obtinut in Mexic al doilea succes din 2007 si spera sa repete performanta si in Portugalia. In replica, ambitiile colegului sau, Sordo, sunt mai modeste. Vizeaza doar puncte, cat mai multe, mai cu seama ca pana acum nu l-a prea ajutat pe Loeb in duelul echipelor.

    Puncte isi propune si echipa Subaru WRT, dar si, in cazul in care este posibil, sa intervina in duelul la varf. In acest demers mizeaza pe Petter Solberg.

    OMV Kronos Citroen va alinia doua echipaje, alaturi de Stohl/Minor in competitie urmand sa fie inscris si echipajul Carlsson/Giraudet. Austriacul mizeaza pe o clasare in puncte, mai cu seama ca intrecerea din Portugalia este una dintre favoritele sale.

    Stobart M-Sport se bazeaza pe Henning Solberg, Jari-Matti Latvala si Matthew Wilson, iar conducerea teamului asteapta de la cei trei sa confirme startul excelent de sezon, care i-a permis echipei sa ocupe treapta a treia a podiumului in ierarhia constructorilor.

    In fine, asa cum v-am anuntat deja, Munchi’s Ford WRT absenteaza, Luis si Jorge Perez Companc deplasandu-se in Florida, acolo unde fratele lor Pablo a suferit  un accident intr-o cursa contand pentru IRL Infiniti Pro Series.

    La startul intrecerii se vor afla si doua masina Skoda Fabia (debut in 2007), pilotate de Jan Kopecky si Francois Duval. De asemenea, Mitsubishi revine in WRC cu 3 modele Lancer pilotate de Toni Gardemeister, Xevi Pons si Armindo Araujo, campionul portughez en titre si invingatorul editiei de anul trecut Armindo Araujo.

    Mai merita amintit ca Aimont racing i-a pus la dispozitie lui Gigi Galli un Xsara WRC, in timp ce Guy Wilks va alerga pe un Focus WRC04 pregatit de Ramsport, iar Gareth MacHale pe un Fodis WRC06.

    Raliul Portugaliei este si runda secunda a campionatului JRC. La start se vor afla 20 concurenti, din care 8 vor utilize masini conforme cu regulamentului grupei R. Suzuki conteaza pe PG Andersson (invingator in Norvegia) si pe Urmo Aava. Campionul en titre Patrick Sandell spera sa amelioreze locul secund din runda precedenta, mai ales ca s-a aratat incintat de performantele noului Renault Clio R3. Citroen va alinia in Portugalia numai putin de 7 automobile la aceasta categorie.

    Cele doua Super1600 vor fi pilotate de Martin Prokop si Conrad Rautenbach (invingatorul din Safari Rally), iar printre pilotii modelelor C2R2 merita mentionat cumnatul lui Sebastien Loeb, Dominique Rebout, si Gilles Schammel, care este primul reprezentant al Luxemburgului in WRC din istorie !

    Surse: sportauto, 3mmm
    Vizualizari: 412
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »