rss

WRC04, Mexic: Duel in trei?

  1. 11/03/2007
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ford a bifat doua victorii consecutive in Suedia si Norvegia, astfel ca ocupa primele pozitii in ambele ierarhii. Baietii lui Wilson au 16 puncte avans in intrecerea constructorilor, in timp ce Gronholm, liderul pilotilor, este la patru lungimi de colegul sau, Hirvonen, care este al doilea clasat.

    Evident, BP-Ford este intr-o postura privilegiata, dar Citroen isi doreste revansa. Loeb si Sordo (ultimul, cel mai rapid in shakedown) au handicapul faptului ca aceasta runda reprezinta debutul pe macadam al lui C4 WRC, dar chiar si asa, Sebastien Loeb, campionul lumii, afirma inaintea startului intrecerii ca este pregatit sa lupte pentru victorie.

    Subaru arunca in lupta noul Impreza, iar Petter Solberg sustine ca in testele din Spania masina s-a comportat foarte bine si ca a gasit, impreuna cu Chris Atkinson, chiar si cateva solutii pentru imbunatatirea prestatiei acesteia. Astfel incat, cuvantul de ordine era optimism, pilotii Subaru sperand ca Mexicul sa arate o noua fata a echipei.

    OMV Kronos Citroen mizeaza pe faptul ca macadamul este suprafata preferata a lui Stohl, dar si pe succesul de anul trecut al lui Loeb, cu Kronos Racing, si si-au propus sat ermine in primele pozitii si, eventual, sa urce pe podium.

    Viseaza frumos si cei de la Stobart VK M-Sport Ford, care, dupa cel mai bun rezultat din istorie, consemnat in Norvegia, au ajuns pe locul 3 in ierarhia echipelor, o pozitie care reprezinta, de asemenea, o premiera in palmaresul acestui team. Evident, echipa se bazeaza pe forma lui Henning Solberg, dar nu exclude o surpriza frumoasa din partea lui Jari-Matti Latvala sau a lui Matthew Wilson, ultimul fiind la prima cursa din acest an in care se poate baza pe notitele de anul trecut.

    In fine, pentru Munchis Ford este a doua etapa din cele zece in care ia startul in 2007. Echipa argentiniana mizeaza pe faptul ca suprafata de aici ii poate ajuta pe Companc si Raies sa bifeze chiar si o clasare in puncte.

    Merita amintit si faptul ca aceasta runda reprezinta a doua etapa in PWRC, la start aflandu-se Arai, Al Attiyah si Baldacci, cei trei ocupanti ai podiumului anul trecut, care vor pilota masini Subaru Impreza.

    OMV Bixxol i-a adus pe Stefan Vojtech (locul 7 anul trecut) si pe multiplul campion al Ungariei, Balazs Benik, care va debuta la volanul unei masini de grupa N. Altfel, pe lista celor 17 competitori il mai remarcam pe Travis Pastrana, americanul care a avut o excelenta prestatie la Paris, in Cursa Campionilor, dar si, in calitate de copilot, pe Denis Giraudet, pentru care cipriotul Spyros Pavlides, reprezinta al 15-lea pilot pe care-l asista in cariera.
    Vizualizari: 407