rss

WRC03 Raliul Norvegiei: Victorie pentru Hirvonen!

  1. 19/02/2007
  2. Tags: Raliului norvegiei
    Vezi toate fotografiile (2)
    Mikko Hirvonen si Marcus Gronholm nu s-au batut pentru victorie in ultima zi a Raliului Norvegiei, pastrandu-si pozitiile pe care le ocupau dupa ziua secunda.

    Marcus a mai recuperat ceva timp spre finalul zilei, dar, asa cum i s-a sugerat de catre conducerea echipei, s-a multumit cu locul doi, care-i permite sa devina liderul clasamentului general.

    “Nu era inteligent din partea mea sa risc, mai ales ca Loeb nu a obtinut puncte aici. Trebuie sa ma gandesc la lupta pentru titlul suprem si acest rezultat era suficient”, a spus Gronholm, confirmand faptul ca au existat ordine ale conducerii echipei.

    Hirvonen a putut astfel sa celebreze cel de-al doilea succes al carierei, precedentul fiind consemnat anul trecut, in Australia. “A fost un sfarsit de saptamana fantastic. Pentru mine aceasta victorie este mai importanta decat aceea de la Antipozi, pentru ca atunci Loeb lipsea, accidentat, iar Gronholm a iesit din carti in prima zi”, a spus Hirvonen, care, cu cele 10 puncte adjudecate in Norvegia a urcat pe locul doi in clasamentul general.

    Cei de la Ford au avut motive suplimentare sa savureze sampania deschisa la finele intrecerii. Si aceasta pentru ca in prima proba a zilei Henning Solberg l-a depasit pe fratele sau, Petter, si avea sa-si mentina pana la final locul 3. Astfel ca Ford izbuteste prima tripla din 1979 incoace.
     
    Altfel, trebuie spus ca Stohl si Pons au ratat clasarea in puncte in ultima proba speciala. Inainte de sectiunea cu ghinion, austriacul era pe locul 6, in timp ce Pons ocupa locul 8.

    Merita remarcat si rezultatul lui Andreas Mikkelsen, pilotul care a primit dispensa pentru a lua startul (are numai 17 ani, cu unul mai putin decat varsta la care poate obtine carnetul), cel care, la final, a ocupat locul 10.
    Vizualizari: 667