rss

WRC03 Raliul Norvegiei: In nord, dar altfel

  1. 18/02/2007
  2. Tags: Lillehammer
    Vezi toate fotografiile (2)
    In ciuda vecinatatii cu Suedia, gazda etapei precedente din WRC, desfasurata in urma cu numai o saptamana, atributele competitiei sunt altele.

    In Norvegia, probele speciale se desfasoara pe drumuri mai inguste, sunt mai lente si mai tehnice, astfel ca, in pofida prezentei zapezii, este foarte probabil ca Sebastien Loeb, campionul mondial, sa aiba sanse mai mari sa iasa la rampa.

    Traseul gandit de organizatori nu include, in mod surprinzator, nici una dintre probele care au figurat in programul conceput anul trect, in etapa „candidat mondial” care i-a revenit lui Henning Solberg.

    Competitia se desfasoara la est de Lillehammer, oras devenit cunoscut dupa ce a gazduit in urma cu 13 ani Jocurile Olimpice de iarna care au schimbat cadenta competitiei, in timp ce punctul central al competitiei este Hamar, orasel situat la numai o ora distanta de mers de aeroportul din Oslo.

    Un ultim amanunt inedit. Pentru ca Norvegia este o tara care controleaza strict poluarea, pentru ca aceasta intrecere sa aiba loc trebuia sa fie considerata neutra din acest punct de vedere. Din acest motiv, organizatorii vor cumpara, cu ajutorul companiei EnPro, credite de mediu.

    Vizualizari: 446