rss

WRC03 Raliul Norvegiei Etapa 1: Hirvonen este lider

  1. 18/02/2007
  2. Tags: Ford focus, Raliul norvegiei
    Vezi toate fotografiile (2)
    Chiar daca Loeb a fost cel mai rapid in shakedown, pilotii de la Ford sunt cei care se afla la conducerea cursei dupa prima zi in Raliul Norvegiei, confirmand faptul ca masina Ford Focus are prestatii excelente pe zapada, lucru probat si in urma cu o saptamana, in Suedia.

    Lider este Mikko Hirvonen, care i-a devansat pe castigatorii primelor doua etape, Marcus Gronholm (invingator in Suedia) si Sebastien Loeb (Monte Carlo).

    Hirvonen a dominat intreaga zi si, la final, se arata extrem de incantat de faptul ca a fost in masura sa se bata cu cei doi protagonisti ai luptei pentru titlul mondial. „A fost o zi excelenta. Sunt fericit ca am incheiat-o in frunte, acest rezultat, ca si intreaga prestatie, insemnand foarte mult pentru moralul meu”, a spus Mikko.
     
    Gronholm a avut un parcurs de regularitate si a izbutit sa termine al doilea, la doar 15,5 secunde in spatele colegului sau, chiar daca Loeb a avut o prestatie excelenta in partea a doua a zilei, atunci cand a bifat trei victorii in patru probe speciale.

    Trebuie spus ca Sebastien a beneficiat si de faptul ca in acea bucla Hirvonen n-a facut alegerea optima a pneurilor si nu a putut merge la fel de bine precum in prima parte a intrecerii.

    Francezul este la 17,3 secunde in spatele liderului si este ultimul pilot in acelasi minut cu liderul, de la locul 4 in jos, pozitie ocupata de Petter Solberg, toti concurentii avand un deficit de minimum 60 de secunde fata de Hirvonen.
     
    Dupa un inceput mai dificil, marcat de faptul ca si-a avariat directia, Petter Solberg a terminat ziua pe locul 4. “Sunt multumit cu pozitia ocupata. Am muncit serios sa evitam problemele”. Si Gardemeister a avut o zi cu bune si cu rele. In PS3 a ratat o intersectie si a ajuns la finis cu zapada in radiator.

    Au urmat alte cateva mici erori, dar, la final, ocupa locul 5, in fata lui Galli, care, dupa o rasucire in PS6, a ajuns pe locul 6 si nu a mai fost capabil de un ritm care sa-i permita sa urce in clasament.
    Vizualizari: 891
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »