rss

WRC02 Raliul Suediei Ultima etapa: Gronholm, pentru a cincea oara

  1. 14/02/2007
  2. Tags: Marcus Gronholm, Raliul Suediei
    Vezi toate fotografiile (2)
    Finlandezul Marcus Gronholm (Ford) s-a impus in Raliul Suediei, castigind 11 din cele 20 de probe speciale ale competitiei. Este a cincea victorie pentru Gronholm in Suedia, loc in care a finlandezul a obtinut, in 2000, primul lui succes in WRC.

    Intre timp, cu acest triumf, Marcus a ajuns la cota 26, fiind la numai 3 lungimi distanta de Sebastien Loeb, care este recordmanul all-time. „Am avut un weekend excelent. Masina s-a comportat impecabil si mi-am atins obiectivul”, avea sa spuna, la finele intrecerii, Gronholm.

    Sebastien Loeb a incheiat Raliul Suediei la peste 53 de secunde distanta. Este foarte adevarat, el n-a mai fortat de la jumatatea zilei a doua, atunci cand era deja mult in spatele lui Marcus ca urmare a unei alegeri nefericite a pneurilor.

    „Clasarea pe locul secund reprezinta un rezultat bun. Masina a fost destul de rapida pentru a tine ritmul cu Marcus, dar, din nefericire, acea eroare de sambata, m-a costat. Oricum, se pare ca vom avea un duel frumos in acest an”, a spus campionul mondial. Acesta ramane liderul clasamentului provizoriu, avand un avans de doua puncte in fata lui Gronholm.

    Mikko Hirvonen a completat un weekend fast pentru Ford, adjudecandu-si locul 3, in timp ce pe patru a sosit Henning Solberg, care este la a doua cursa cu un Focus, dar care, trebuie spus, nu face parte din prima echipa a campioanei lumii la constructori.

    Daniel Carlsson n-a izbutit sa repete performanta de anul trecut, cand termina pe 3, dar spune ca rezultatul este unul multumitor, obiectivul sau principal fiind sa termine competitia in top cinci.

    De altfel, la inceputul zilei el fusese depasit de Atkinson, si numai faptul ca acesta a avut probleme tehnice, dupa o iesire in decor in a treia speciala a zilei (soldata cu un deficit de doua minute si jumatate), i-a permis lui Carlsson sa nu mai aiba emotii.

    Atkinson a terminat, de altfel, intrecerea pe locul 8, fiind devansat si de Gardemeister si de Stohl.
    Vizualizari: 885
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »