rss

WRC: Solberg va alerga pe un Citroen Xsara WRC 2006 privat

  1. 28/01/2009
  2. Tags: Citroen Xsara WRC, Petter solberg, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)


    Ramas fara volan dupa ce echipa la care activa, Subaru World Rally Team, s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri, Petter Solberg ar putea reveni pe prima scena automobilistica in 2010, sub culorile Proton. Insa pana atunci mai este un sezon, iar fostul campion mondial este hotarat sa isi continue cariera la cel mai inalt nivel.

    Cum nici Ford, nici Citroen, nu aveau un loc liber, Solberg a anuntat ca si-a infiintat propria echipa cu care va alerga in Raliul Norvegiei - a doua etapa de WRC din 2009 - la bordul unui Citroen Xsara WRC, specificatii 2006. Norvegianul a anuntat ca intentioneaza sa participe la 11 din 12 curse in 2009, urmand ca pentru sezonul 2010 sa negocieze un post de pilot platit.

    "Voi pilota un Xsara in Raliul Norvegiei, iar planul este sa particip in toate etapele ce vor urma, insa nu neaparat cu aceeasi masina. Tot ceea ce fac, fac gandindu-ma la 2010. Vom incepe in Norvegia, cu propria mea echipa, dar inca nu am rezolvat toate problemele legate de sezonul 2009. Am realizat toate acestea in numai 20 de zile, dar ma astept ca lucrurile sa se mai schimbe pe parcurs. Nimeni nu stie ce ne rezerva viitorul, insa sunt fericit cu ceea ce am realizat intr-un timp atat de scurt. Stiu ca multi ma cred nebun pentru ca fac asta. Marcus Gronholm, Tommi Makinen sau Colin McRae ar fi facut asa ceva? Nu cred...", a declarat Petter Solberg.

    Pilotul norvegian a testat automobilul pe care va concura, Citroen Xsara, o singura data, pe zapada, descriind experienta ca "distractiva".

    Desi a refuzat sa ofere mai multe detalii, Petter Solberg s-a arat foarte optimist in ceea ce priveste viitorul: "Sunt in discutii cu mai multi producatori si lucrurile par foarte bune pentru 2010. Dar toate la timpul lor. Pentru moment sunt liber sa fac ce vreau si asta este lucrul cel mai important acum".
    Vizualizari: 876