rss

WRC: Record absolut pentru Loeb la Monte Carlo

  1. 28/01/2008
  2. Tags: Citroen, Loeb
    Vezi toate fotografiile (1)
    Sebastien Loeb a devenit pilotul cu cele mai multe succese la Monte Carlo, castigand pentru 5-a oara din 6 participari.

    Rezultatul din weekend este, in acelasi timp, startul perfect de sezon pentru pilotul francez al echipei Citroen, care incearca sa obtina al 5-lea sau titlu consecutiv in Campionatul Mondial de raliuri.

    Loeb a luat conducerea dupa a doua proba speciala a primei zile, cea de joi, trecand in fata coechipierului, Dani Sordo.

    Cand acesta a abandonat din cauza unei probleme la motor, Loeb si navigatorul Daniel Elena au ramas lideri cu un avantaj urias in fata lui Mikko Hirvonen (Ford), castingand raliul la o diferenta de doua minute si 34 de secunde.

    "A fost un weekend minunat pentru noi, am obtinut o mare, mare victorie", a spus Loeb. "Am condus si am fost mai rapizi decat toata lumea intreg raliul. Insa si anul trecut am inceput la fel, iar restul sezonului a fost mult mai complicat".

    Hirvonen a fost dezamagit de evolutia sa pe specialele din prima zi si de faptul ca nu a putut deloc sa tina pasul cu Loeb. Desi stia de reputatia acestuia in Raliul Monte Carlo, Mikko si-ar fi dorit o victorie din postura de lider al echipei Ford, insa a trebuit sa se multumeasca cu locul 2.

    "La inceputul sezonului speri sa te poti bate pentru victorie", a declarat finlandezul. "Insa am vazut inca de la inceputul acestui raliu ca masinile Citroen sunt extrem de rapide, asa ca pot spune ca am obtinut un rezultat foarte bun".

    Principala atractie a etapei inaugurale din WRC a fost duelul dintre Chris Atkinson si Francois Duval. Cei doi s-au batut tot weekendul pentru locul 3, australianul de la Subaru avand pana la urma castig de cauza.

    Duval a demonstrat insa o revenire de forma foarte buna si era clasat pe 4, la 1,1 secunde in spatele lui Atkinson inaintea superspecialei de pe strazile din Monaco, ultima proba a raliului. Ambii piloti au avut acelasi timp, asa ca Atkinson a obtinut al doilea sau podium din WRC si primul pentru Subaru dupa cel de anul trecut din Grecia.

    "Este excelent, uimitor", spus Atkinson. "Alerg de ceva ani si ma bucur ca am revenit pe podium, plus ca ajung aici pentru prima datala un raliu pe asfalt. Inaintea startului speram la un loc in Top 5 si ma astept ca tipi ca Francois sau Gigi Galli sa mearga bine. Duval a stat foarte aproape de mine si a fost o lupta grea".

    Coechipierul lui Atkinson, Petter Solberg, a terminat pe locul 5, anuntand un reviriment al echipei Subaru. La revenirea in WRC, Gigi Galli a mers foarte bine, desi a debutat la echipa Stobart Ford, si a reusit sa il depasesca pe pilotul privat Jean-Marie Cuoq si sa obtina locul 6.

    Ultimul punct i-a revenit campionului mondial de juniori Per-Gunnar Anderson la debutul sau cu Suzuki SX4 WRC. Desi Andersson – fiul lui Owe Andersson, fostul boss al echipei Toyota pe vremea cand aceasta domina in WRC – si coechipierul sau, Toni Gardemeister, au avut probleme mecanice in prima parte a raliului, o zi de sambata fara necazuri a demonstrat ca noua echipa Suzuki si masina SX4 WRC au potential.

    Henning Solberg (Stobart Ford) si Matthew Wilson au completat Top 10, Sordo si al doilea pilot Ford, Jari-Matti Latvala, folosind sistemul superally pentru a incheia pe pozitiile 11 si 12.

    Rezultate Monte Carlo
    Loc Pilot Masina Timp
    1. Loeb Citroen 3h39:17,0
    2. Hirvonen Ford +2:34,4
    3. Atkinson Subaru +2:58,6
    4. Duval Ford +2:59,7
    5. P. Solberg Subaru +4:40,9
    6. Galli Ford +8:46,5
    7. Cuoq Peugeot +10:24,8
    8. Andersson Suzuki +11:19,5
    9. H. Solberg Ford +12:43,6
    10. Wilson Ford +14:00,1

    Clasament piloti
    1. LOEB 10 p
    2. Hirvoen 8
    3. Atkinson 6
    4. Duval 5
    5. P. Solberg 4
    6. Galli 3
    7. Cuoq 2
    8. Andersson 1

    Clasament constructori
    1. Citroën Total 11 p
    2. Subaru 10
    3. BP-Ford Abu Dhabi 8
    4. Stobart Ford 8
    5. Suzuki 2
    Vizualizari: 734
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »