rss

WRC: Loeb, lider dupa prima zi in Raliul Monte Carlo

  1. 25/01/2008
  2. Tags: Sebastien Loeb, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cvadruplul campion mondial Sebastien Loeb a inceput in forta noul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), fiind lider al clasamentului general la capatul primei zile a Raliului Monte Carlo, cu un avans de 12,7 secunde in fata coechipierului sau, spaniolul Daniel Sordo.

    Pilotul francez de la Citroen a castigat, joi, cea de-a doua super-speciala a zilei, devansandu-l cu 16,5 secunde pe Sordo. Practic, s-a inversat ordinea primelor doua locuri din proba de debut a raliului, castigata de iberic cu un avans de doar 3,8 secunde.

    "Prima speciala a fost foarte dificila. Au fost multe portiuni acoperit cu gheata asa ca a trebuit sa fiu mai atent. In schimb, cea de-a doua proba a fost mai curata si astfel am putut sa fortez mai mult", a declarat Loeb.

    Citroen are deja un avans de 44 de secunde fata de rivalii de la Ford, finlandezul Mikko Hirvonen fiind al treilea la "general" inainte de ziua a doua. "Au un avans important, insa raliul este lung si oric se poate intampla", a spus Hirvonen, care pana acum a mers mult mai bine decat noul sau coleg, Jari-Matti Latvala.

    Acesta a devenit prima victima a eliminarii sistemelor anti-dezumflare a pneurilor, care nu mai sunt permise in WRC. Driverul de la Ford a pierdut patru minute, fiind nevoit sa se opreasca in SS1 pentru a face o pana de cauciuc.

    "Am mers prea aproape de zidul de stanca pe care l-am lovit si imediat am facut pana. In plus, am avut probleme si cu mansonul de la pistolul pneumatic pentru ca bateria era descarcata, asa ca a durat ceva mai mult pana am rezolvat problema. Eu unul mai am mult de munca", a explicat Latvala.

    Chris Atkinson, care momentan este al patrulea la "general" la peste 58 de secunde de lider, a facut un tete-a-queue in SS1, insa a revenit rapid si a reusit in cele din urma sa termine in fata lui Duval.

    Toni Gardemeister completeaza top 8 la debutul sau pentru noua echipa Suzuki WRC, desi a avut ceva probleme cu ambreiajul in SS2.

    Coechipierul sau Per-Gunnar Andersson este al 12-lea in ierarhia provizorie, in urma pilotilor privati localnici, Jean-Marie Cuoq si Frederic Romeyer, si a lui Khalid Al Qassimi in cel de-al treila Ford de uzina.

    Astazi sunt programate, cu incepere de la ora 9:24 (ora Romaniei), sase probe speciale insumand aproape 117 km. Raliul Monte Carlo se va incheia duminica.

    Clasament general provizoriu Raliul Monte Carlo:


    1. SEBASTIEN LOEB (Citroen) 23:38,4
    2. Dani Sordo (Citroen) +12,7
    3. Mikko Hirvonen (Ford) +44,0
    4. Chris Atkinson (Subaru) +58,6
    5. Francois Duval (Ford) +1:13,5
    6. Petter Solberg (Subaru) +1:14,5
    7. Gigi Galli (Ford) +1:26,1
    8. Toni Gardemeister (Suzuki) +1:53,1
    9. Jean-Marie Cuoq (Peugeot) +2:09,2
    10. Frederic Romeyer (Peugeot +2:50,7
    Vizualizari: 733
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »