rss

WRC: Loeb, aproape de a 5-a victorie in Raliul Monte Carlo

  1. 26/01/2008
  2. Tags: Raliu monte carlo
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pilotul francez de la Citroen, Sebastien Loeb, se indreapta cu pasi mari spre cel de-al cincilea triumf in Raliul de la Monte Carlo, el marindu-si avansul in clasamentul general provizoriu dupa trei zile la peste doua minute.

    Dupa retragerea de dimineata a coechipierului sau Dani Sordo in SS11, din cauza unor probleme la motor, Loeb n-a mai fost nevoit sa forteze in probele de dupa-amiaza. Cu toate acestea, cvadrupul campion mondial a reusit sa castige doua probe programate in a doua parte a zilei.

    "Este intr-adevar foarte bine. Am incercat sa merg cat mai repede toata ziua, dar sa nu-mi asum prea multe riscuri in unele portiuni ale traseului. Nu am facut altceva decat sa ma distrez in timpul probelor. Acestea sunt foarte bune, iar atmosfera este excelenta. Este perfect!", a declarat Loeb.

    In urma abandonului lui Sordo, Mikko Hirvonen a urcat pe locul al doilea. Pilotul de la Ford era frustrat din cauza ca nu putea sa se apropie de spaniolul de pe pozitia a doua, dar a reusit in cele din urma odata ce Sordo a fost nevoit sa se retraga.

    Neavand practic nici o sansa sa-l prinda pe Loeb, dar cu un avans confortabil in fata celorlalti urmaritori, Hirvonen a condus mult mai prudent in ultimele trei probe speciale ale zilei de sambata.

    "Sebastien este foarte departe, iar fata de Chris (Atkinson) am un avans confortabil asa ca pot pilota mai linistit si sa urmaresc ce fac ceilalti", a spus Hirvonen.

    Pentru colegul acestuia de la Ford, Jari-Matti Latvala, raliul monegasc a mers din ce in ce mai prost, el fiind nevoit sa abandoneze din cauza unei defectiuni a suspensiilor in SS12. Latvala avea deja un deficit de noua minute fata de Loeb dupa pana de cauciuc suferita in prima zi a competitiei si problemele hidraulice din aceasta dimineata.

    Desi lupta pentru primele doua locuri pare deja transata, duelul pentru treapta a treia a podiumului este inca deschisa - desi Atkinson (Subaru) a castigat SS12 si a pus 20 de secunde intre el si principalul sau urmaritor, Francois Duval (Stobart Ford) inaintea ultimei zile.

    "Douazeci de secunde este un handicap greu de recuperat intr-o zi, dar astazi nu am avut deloc o zi rea, ba chiar am mers foarte bine in unele momente", a declarat Duval.

    Coechipierul lui Atkinson, Petter Solberg, este al saselea, in timp ce Gigi Galli (Stobart Ford) pare ca si-a asigurat locul 7 dupa ce si-a marit avansul fata de pilotul privat Peugeot, Jean-Marie Cuoq.

    Debutantii de la Suzuki se bucura de un extrem de promitator start la primul lor sezon "full" cu SX4 WRC, Per-Gunnar Andersson si veteranul Toni Gardemeister pe locurile 8 si, respectiv, 10, dupa ce au incheiat sase probe speciale fara probleme si cu timpi foarte buni.

    Duminica sunt programate, de la ora 11:50 (ora Romaniei), ultimele cinci probe speciale.

    Clasament general provizoriu Raliul Monte Carlo:

    1. LOEB Citroen 2h50:38,8
    2. Hirvonen Ford + 2:10,6
    3. Atkinson Subaru + 3:02,6
    4. Duval Ford + 3:22,7
    5. P. Solberg Subaru + 4:11,8
    6. Galli Ford + 7:39,7
    7. Cuoq Peugeot + 8:19,7
    8. Andersson Suzuki + 9:31,8
    9. H. Solberg Ford + 11:17,0
    10. Gardemeister Suzuki + 11:23,4
    Vizualizari: 811