rss

WRC: Gronholm revine in Raliul Portugaliei

  1. 28/02/2009
  2. Tags: Marcus Gronholm, Prodrive, Subaru
    Vezi toate fotografiile (1)


    Plictisit, probabil, de atata inactivitate, Marcus Gronholm si-a anuntat revenirea in Campionatul Mondial de Raliuri la mai putin de doi ani de la retragere. Dublul Campion Mondial nu isi va face aparitia, insa, la volanul unui bolid de uzina, ci va pilota un Subaru Impreza WRC privat in aprilie, in Raliul Portugaliei.

    Finlandezul in varsta de 41 de ani, va fi sprijinit in aventura sa de Prodrive - care ii pun la dispozitie o evolutie a versiunii Subaru Impreza WRC de anul trecut - si organizatorii cursei impreuna cu sponsorul Vodafone. Gronholm va fi secondat de pe scaunul din dreapta de Timo Rautiainen, cel care i-a fost navigator inca din 1995.

    "Am luat aceasta decizie acum cateva zile. Este frumos sa ma reintorc. Toata lumea e cu ochii pe mine si poate ca sunt nebun, dar de ce sa nu ma distrez si sa pilotez din nou?", a spus pilotul care a adunat 30 de victorii in cei opt ani in care a pilotat pentru echipe de uzina in WRC (Peugeot si Ford).

    Daca masina pe care va concura reprezinta o noutate pentru el, Raliul Portugaliei nu-i este deloc necunoscut. Marcus Gronholm s-a aflat la startul acestei competitii in 2007 ca pilot Ford, cand a terminat cu al patrulea timp, si in 2008, an in care a pilotat masina de deschidere.

    "Nu pornesc cu gandul la victorie. In primul rand, vreau sa vad cat de repede rulez comparativ cu baietii care alearga acum in WRC. Important este sa ma simt increzator in fortele mele si sa imi faca placere sa concurez", a mai spus Gronholm.

    Discutiile dintre Prodrive si Marcus Gronholm dateaza inca de la finele anului trecut, insa abia acum finlandezul s-a decis sa faca pasul pentru a se alinia la startul unui nou eveniment in calitate de pilot. Din pacate pentru fanii sai, Gronholm nu a spus ca ar fi vorba despre ceva permanent.
    Vizualizari: 969