rss

WRC: Carlos Sainz critica FIA

  1. 21/02/2008
  2. Tags: Carlos sainz, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)
    Carlos Sainz a atacat dur Federatia Internationala de Automobilism, dar si Campionatului Mondial de Raliuri, intr-un interviu acordat agentiei de presa spaniole EFE, iar punctul sau de vedere a fost impartasit de mai multi piloti si manageri de echipa.

    "Campionatul Mondial de Raliuri si-a pierdut interesul. Formula 1 este pe toate drumurile, iar FIA prefera cantitatea in locul calitatii, ceea ce este in defavoarea raliurilor", a declarat dublul Campion Mondial. "Raliurile sufera de lipsa pilotilor capabili sa se impuna", a mai spus Sainz, care considera ca Citroen si Sebastien Loeb, sunt, practic, imbatabili.

    "Odata cu retragerea lui Marcus Gronholm, lucrurile par mult mai usoare pentru Loeb. Chiar si asa merita toate laudele, nu este el vinovat pentru aceasta situatie. Sebastien este unul dintre cei mai buni piloti din istoria raliurilor, dar inainte, sase sau sapte piloti si patru, cinci echipe se luptau pentru titlu, ceea ce nu se mai intampla astazi".

    Lucrurile au luat-o pe un drum gresit cand raliurile au incercat sa imite Formula 1, crede Carlos Sainz. "Cantitatea a castigat in defavoarea calitatii. Raliurile, care ar fi putut captiva atentia unei tari intregi, a ajuns o competitie cu cateva masini si mult mai putin interesanta", a concluzionat pilotul spaniol.
    Vizualizari: 836