rss

WOW! WOW! WOW! Singurul THE 8 X JEFF KOONS semnat de artist este vandut cu 475.000 de dolari la o licitatie caritabila Christie's ce a avut loc la New York. Toate incasarile sunt in beneficiul Centrului International pentru Copii Disparuti si Exploatati.

  1. 09/04/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    La 4 aprilie, singurul BMW M850i xDrive Gran Coupe semnat de artist a fost vandut de casa de licitatii Christie's pentru 475.000 de dolari. Dupa o licitatie internationala intensa atat online, cat si la fata locului, ciocanul lui Tash Perrin, vicepresedinte si licitator Christie's, a cazut in cele din urma in aplauzele celor invitati la o cina festiva in sala principala de licitatii Christie's. Printre invitati s-au numarat artistul insusi, Alexander S.C. Rower, presedintele Fundatiei Calder, colectionarul Larry Warsh si artistul FUTURA 2000. Acest M850i xDrive Gran Coupe a fost ultimul exemplar produs din cele 99 de piese ale editiei limitate, care se epuizasera dupa doar trei saptamani de la premiera mondiala ce a avut loc la mijlocul lunii februarie. Toate veniturile obtinute din licitatie sunt destinate Centrului International pentru Copii Disparuti si Exploatati (ICMEC), in care Jeff Koons este implicat personal de peste doua decenii.
    Jeff Koons, artist: "De la alegerea culorilor la aspectul general si utilizarea materialelor, automobilul meu oferta sentimentul de supererou. Sa oferi pentru ICMEC si sa salvezi literalmente vietile copiilor este un efort de supererou, acum mai mult ca niciodata. Sunt incantat ca licitatia masinii a fost un succes atat de mare! Ar trebui sa incurajeze pe oricine sa se implice si sa aprecieze munca extraordinara pe care o fac fundatiile la nivel global pentru a face lumea un loc mai bun."
    "Noi, cei de la ICMEC, suntem atat de recunoscatori pentru generozitatea ofertantului castigator, BMW si, in special, lui Jeff Koons, al carui parteneriat si sprijin sunt esentiale in eforturile noastre de a ajuta sa facem lumea mai sigura pentru copii", spune Bob Cunningham, director executiv ICMEC. "Fondurile stranse din aceasta colaborare vor ajuta ICMEC sa raspunda provocarilor critice cu care se confrunta copiii din cauza pandemiei si a migratiei fortate. Aceasta contributie generoasa ne va ajuta sa dezvoltam tehnologii mai bune pentru a localiza si a identifica copiii disparuti, inclusiv copiii care sunt pierduti, rapiti sau traficati in zonele de conflict si sa militam pentru politici, legi si interventii care sa abordeze mai bine probleme precum proliferarea materialelor de abuzare sexuala a copiilor, ingrijire online si streaming live care au aparut ca amenintari si mai mari pentru copii in timpul pandemiei."
    "BMW este mandru sa sprijine Centrul International pentru Copii Disparuti si Exploati prin colaborarea noastra cu Jeff Koons si prin licitatia acestui automobil editie speciala, THE 8 X JEFF KOONS", a declarat Sebastian Mackensen, presedinte si director executiv, BMW America de Nord. "Actionarea cu responsabilitate este o calitate importanta a companiei noastre, asa ca este deosebit de imbucurator sa stim ca incasarile din aceasta licitatie vor sprijini copiii aflati in dificultate."
    Bonnie Brennan, presedintele Christie's America, a remarcat: "Este cu adevarat o onoare pentru noi sa fim parteneri cu BMW Group si Jeff Koons in licitatia caritabila live a M850i xDrive Gran Coupe. La Christie's, credem in puterea artei si a designului de a schimba vieti si suntem foarte mandri sa strangem fonduri pentru a sprijini Centrul International pentru Copii Disparuti si Exploatat, care a imbunatatit viata a nenumarati copii din intreaga lume pentru totdeauna."
    Licitatia caritabila live Christie's de la Rockefeller Plaza, unde automobilul a fost expus public in perioada 1-4 aprilie, a evidentiat ultimul exemplar construit al THE 8 X JEFF KOONS. Oferind cea mai exclusivista versiune disponibila din setul original de 99 de piese, acest automobil prezinta semnatura artistului pe montantul B. Norocosul ofertant nu numai ca poate astepta cu nerabdare sa detina o masina semnata de Jeff Koons, dar va fi si invitat de artist la un tur personal al studioului sau din Manhattan.
    THE 8 X JEFF KOONS reprezinta unul dintre cele mai extinse procese de productie personalizate realizate vreodata de BMW. Modelele unice de la exterior si interior sunt creatii artistice autentice ale artistului insusi. Exteriorul automobilului prezinta un design grafic expresiv si atractiv, combinand 11 culori exterioare diferite.
    In urma licitatiei caritabile de la New York, THE 8 X JEFF KOONS va fi prezentat la numeroase targuri si evenimente de arta din Europa, Asia si Orientul Mijlociu, inclusiv cel de-a 16-a editie Istanbul Contemporary, Paris Photo, Goodwood Festival of Speed si West Bund Art & Design Fair Shanghai.
    Despre Centrul International pentru Copii Disparuti si Exploatati (ICMEC)
    Centrul International pentru Copii Disparuti si Exploatati (ICMEC) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care lucreaza pentru a face lumea un loc mai sigur pentru toti copiii, luptand impotriva exploatarii sexuale a copiilor, a abuzului si a riscului de a disparea. Cu sediul central in SUA, ICMEC lucreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a dezvolta cercetare, tehnologii si resurse educationale care sa ajute la cautarea si recuperarea copiilor care sunt disparuti, sa lupte impotriva exploatarii online si sa imputerniceasca profesionistii, institutiile si comunitatile care se ingrijesc de protejarea copiilor de toate formele de abuz sexual. Pentru mai multe informatii, accesati www.icmec.org.
    Angajamentul cultural BMW Group
    Staatsoper fur Alle Gerhard Richter CORPORATE CITIZENSHIP Bienala Kochi-Muziris BMW Art Cars Bienala de la Berlin Olafur Eliasson Art Basel Max Hooper Schneider BMW Art Journey DIALOG INTERCULTURAL Art D'egypte Cao Fei Esther Mahlangu Zaha Hadid Les Rencontres d'Arles Jeff Koons Acute Art Tate Modern CONTINUITATE Artsy BMW Open Work by Frieze PARTENERIATE Andy Warhol BMW Guggenheim Lab Lu Yang Samson Young Opera de Stat din Bavaria BMW Welt Jazz Award LIBERTATE CREATIVa Tefaf INTERACtIUNE Teatrul Academic de Stat Balsoi al Rusiei Kyotographie Premio de Pintura Muzeul Garage de Arta Contemporana Paris Photo DEZVOLTARE DURABILa Leelee Chan Art Dubai Teatro alla Scala BMW Classics Jenny Holzer BMW Art Guide by Independent Collectors
    De ce Cultura? De ce nu! Cultura este cunoastere, un sanctuar al frumusetii si profunzimii, al sensului si al pacii. O evadare care inspira, departe de agitatia vietii de zi cu zi. Linistita in cel mai bun caz, chiar deranjanta uneori. in calitate de cetatean corporate, BMW Group ia in serios responsabilitatea sociala, ca parte a careia a fost implicat in sute de initiative culturale in intreaga lume timp de o jumatate de secol, atat in arta, muzica si sunet sau arhitectura, cat si in design. Ca partener pe termen lung, libertatea creativa este esentiala - si la fel de esentiala pentru lucrarile revolutionare ca pentru inovatiile majore in cadrul unei companii precum a noastra.

    Vizualizari: 837
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »